"Sóc una persona real i és molt dur suportar que t'enviïn milers d'opinions sobre la teva imatge", ha dit l'actriu
"Sóc una persona real i és molt dur suportar que t'enviïn milers d'opinions sobre la teva imatge", ha dit l'actriu (Instagram/Nicola Coughlan)

"Si tens res a dir sobre el meu cos, no ho vull saber", avisa l'actriu Nicola Coughlan

La intèrpret irlandesa, coneguda pels papers a les sèries "Els Bridgerton" i "Derry Girls", diu que no vol que li enviïn més comentaris sobre la seva imatge física

Elisenda Rovira OlivéActualitzat

S'autodefineix a Instagram com "una petita persona irlandesa que actua". Però Nicola Coughlan, coneguda pels papers a les sèries "Els Bridgerton" i "Derry Girls", està avesada que massa sovint les crítiques deixin en segon pla les seves qualitats interpretatives i se centrin en l'aspecte físic, i no precisament l'alçada. Ara ha deixat clar que no vol rebre més opinions indesitjades sobre el seu cos a les xarxes socials.  

"La majoria de la gent és amable i no vol ofendre, però soc una persona real i és molt dur suportar que t'enviïn directament cada dia milers d'opinions sobre la teva imatge", ha dit als seus fans a Instagram, on hi té 1.200.000 seguidors:

"Si tens res a dir sobre mi, d'acord; entenc que surto a la televisió i la gent pensa i diu coses sobre mi, però et prego que no m'ho enviïs directament."

 

No és el primer cop que Coughlan diu públicament que cal deixar de jutjar les actrius pel cos. Quan el 2019 el diari Daily Mirror va dir que el vestit que portava a la gala dels premis Bafta "no era el més afavoridor", ella va respondre amb ironia: "Això és incorrecte. Estic boníssima, em sap greu", en un tuit que es va fer viral. Va acabar subhastant el vestit i recaptant 5.000 euros per a una organització benèfica.

Un any abans, la Guia del Teatre Britànic l'havia descrita com "una petita noia amb sobrepès" en una crítica. Ella es va queixar i la publicació va retirar-ho i es va disculpar.


Contra "reduir les actrius a una talla"

L'actriu, de 35 anys, ha criticat més d'una vegada la pressió estètica a què estan sotmeses les actrius i el fet que "se les redueixi a una talla":

"És salvatge, jo feia una talla 44 i estava fent sèries i es van referir a mi com 'la grossa'. I vaig dir: 'Ho dius seriosament? No soc cap lluitador de sumo gegantí, i encara que ho fos, què? Seria rellevant?"

A la sèrie "Els Bridgerton" interpreta Penelope Featherington, una noia espavilada, bondadosa i amant dels llibres i la millor amiga d'Eloise, una de les germanes protagonistes. En aconseguir el paper, va investigar als fòrums d'internet què pensaven les fans del llibre en què s'inspira la sèrie sobre el seu personatge:

"Em vaig adonar que és un personatge molt estimat, perquè no és la noia perfecta que estimen tots els nois. És una 'lletja del ball' en tota regla. Així que vaig pensar: 'D'acord, realment vull fer-li justícia'".

Mentre sembla que el personatge de Penelope Featherington guanyarà protagonisme a la segona temporada d'"Els Bridgerton", que sortirà al març, encara no hi ha data d'estrena per als nous capítols de l'altra sèrie de Netflix que la va catapultar a la fama, "Derry Girls". La tercera temporada es va començar a rodar l'octubre passat i s'espera que s'emeti al llarg d'aquest any.

A la trama d'adolescents nord-irlandeses ambientada als anys dels Troubles, Coughan interpreta el personatge de Clare, recordat per la frase "Soc la petita lesbiana" ("I am the wee lesbian"). L'actriu no perd el sentit de l'humor ni les bromes sobre la seva alçada en programes de televisió com el concurs de drag queens RuPaul's Drag Race UK. "Sí, soc així de baixeta i RuPaul és així d'alta, accepteu-ho", va dir:

 

ARXIVAT A:
Regne UnitSèries
Anar al contingut