Les dues dones condemnades a Malàisia per haver intentat mantenir relacions sexuals (EFE)

Sis cops de bastó a dues dones malàisies per "intentar practicar sexe lèsbic"

Les dues dones es van declarar culpables
Redacció Actualitzat
TEMA:
LGTBIQ+

Sis cops de bastó a dues dones per haver intentat mantenir relacions sexuals a Malàisia. Un tribunal religiós les va condemnar fa un mes en compliment de la llei islàmica, la xaria, que considera il·legals les relacions homosexuals, segons informa el diari The Star i ha assegurat un oficial governamental. La sentència inclou també una multa de 690 euros.

Les dues dones, de 32 i 22 anys, eren dins d'un cotxe aparcat en una plaça pública quan la policia islàmica les va detenir. Aquest dilluns, assegudes en un tamboret, han rebut les bastonades de part dels oficials de presons i davant la presència d'un centenar de persones.

Un sistema judicial dual

Les estrictes lleis islàmiques per les quals se les ha condemnat s'apliquen només a la població musulmana del país. Es tracta d'un sistema jurídic dual, pel qual algunes qüestions com les vinculades a l'islam són legislades pels diferents governs d'aquest estat federal.

En més de la meitat dels catorze estats del país les autoritats imposen càstigs corporals regits per la xaria o llei islàmica, i hi ha una espècie de policia moral, coneguda com a "Jawi". Consideren l'homosexualitat com una amenaça per als valors conservadors.

Les dues dones es van acabar declarant culpables per "haver intentat mantenir sexe lèsbic" davant del tribunal de xaria a Terengganu, un estat conservador.

Notícia relacionada: L'OMS treu la transsexualitat de la llista de malalties mentals

Segons un membre del consell executiu d'aquest estat, el motiu pel qual el càstig ha estat executat en públic és perquè "serveixi com a lliçó a la societat".

Grups LGBTI ho denuncien

Grups d'activistes pels drets humans han alertat de l'augment de la intolerància a Malàisia i han qualificat de "cruel i injust" el càstig. També han denunciat el retrocés dels drets de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals en aquest país del sud-est asiàtic, on l'islam és la religió oficial.

Notícia relacionada: #MeQueer: testimonis de casos d'homofòbia seguint l'estela del #MeToo

Amnistia Internacional ho ha qualificat com a "dia terrible" per als drets humans a Malàisia. El grup Justice for Sisters and Sisters in Islam ha fet una crida a revisar les lleis que permeten el càstig a cops de bastó a les dones.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut