Imatge del vídeo dels soldats de l'exèrcit espanyol fent la salutació nazi (La Marea)

Soldats de l'exèrcit espanyol fan la salutació nazi en una caserna de Madrid

Les imatges pertanyen a un vídeo publicat per La Marea i van tenir lloc el desembre del 2019 durant la celebració de la Immaculada
Redacció Actualitzat
TEMA:
Exèrcit espanyol

En un vídeo publicat pel diari La Marea es veu un grup de soldats fent la salutació nazi mentre canten una cançó de la banda de música feixista Estirpe Imperial, sobre la història de la División Azul.

Els soldats són en una caserna de Paracuellos del Jarama, a Madrid, de la Brigada Paracaigudista (BRIPAC) de l'exèrcit espanyol, durant la celebració de la Immaculada Concepció, patrona de les tropes d'infanteria, el 8 de desembre del 2019.

Sancions lleus

Segons publica el diari El País de fonts de l'exèrcit de Terra, tres militars van ser sancionats arran de la festa: un suboficial, responsable d'organitzar-la, i dos militars que van tenir un comportament "inapropiat". La sanció va ser per una falta disciplinària lleu, que pot incloure el fet d'organitzar una festa sense autorització en un recinte militar, el consum de begudes alcohòliques i qualsevol comportament que no s'ajusti a la neutralitat que ha de tenir l'exèrcit. La falta es pot castigar amb una simple reprensió de fins a 14 dies d'arrest.

Robles contra els prejudicis a l'exèrcit

El cas ha arribat al Congrés, on la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha assegurat que l'exèrcit espanyol està subjecte a la Constitució i que aquests comportaments no són representatius de totes les Forces Armades.

"Si tinc coneixement d'un fet delictiu el poso en coneixement del ministeri fiscal, però no acceptaré que per prejudicis d'alguns es posi en dubte els 120.000 homes i dones de les forces armades."

El diputat d'ERC Gabriel Rufián advertia que cal que el govern espanyol s'ho prengui seriosament.

"Això ja no són quatre avis fatxes passats de voltes en un xat. Això són soldats en actiu. Hi ha un problema enorme en aquest país amb l'exèrcit. Prenguin-s'ho seriosament."

Prèviament, el president del grup d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, s'expressava en el mateix sentit a les xarxes socials, on considerava alarmant "la infiltració en les forces armades de l'extrema dreta" i destacava que "ja no són només militars retirats", en referència a la polèmica sobre les declaracions d'un grup d'exmilitars en un xat que demanava "afusellar 26 milions d'espanyols".

 

 

També ha reclamat que el Ministeri de Defensa, que encara no ha donat cap explicació, impedeixi l'apologia al nazisme a l'exèrcit, com passa en altres països europeus.

ARXIVAT A:
Nazisme Exèrcit espanyol
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut