Soldats israelians es graven destrossant cases i denigrant civils a Gaza sense cap contenció

L'exèrcit, que té el suport inapel·lable de la societat israeliana, està permetent que els vídeos es pengin a les xarxes socials
Redacció Actualitzat
TEMA:
Israel

Les xarxes socials s'han convertit en una arma més a la guerra de Gaza, que utilitzen els dos bàndols per fer propaganda. Però l'exèrcit israelià està permetent que els seus soldats se saltin els codis de conducta propis de les tropes regulars.

Fins i tot, casos flagrants com les imatges dels soldats israelians que van entrar en una mesquita de Jenín, a Cisjordània, per simular una pregària jueva com si fossin en una sinagoga han quedat en meres investigacions i promeses d'amonestacions.

Captura d'un vídeo amb soldats israelians en una mesquita simulant estar en una sinagoga

Els soldats israelians es filmen denigrant civils palestins

Però els vídeos que es filmen des de la Franja cada dia mostren sense cap mena d'escrúpol com els soldats destrossen botigues, escoles i cases particulars mentre insulten i denigren els civils palestins.

"Jo sempre he dit que les dones àrabs són les més putes", diu un soldat mentre mostra algunes peces de llenceria. O n'hi ha que fins i tot fan befa, fumant i menjant snaks, mentre tenen persones emmordassades i emmanillades a pocs metres.

La falta de disciplina arriba fins al punt que hi ha soldats que s'atreveixen a desafiar davant de càmera els comandaments militars i a dictar al primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, el que ha de fer a Gaza. "Conquerir, expulsar i ocupar. Ho has sentit bé, Bibi?", tot i que aquestes actuacions se saltarien tots els tractats i lleis internacionals.

El professor de Ciències Polítiques i Comunicació de l'Open University, Sharon Luzon, lamenta que són situacions inèdites en un exèrcit regular.

"Portes un uniforme. I, per exemple, en tots els exèrcits de l'OTAN, els soldats que fessin una cosa així acabarien a la presó i acomiadats del servei."


Els israelians ballen el genocidi

Si hi ha una triomfadora a les xarxes socials entre els joves israelians és aquesta cançó, número 1 a totes les llistes. Amb una lletra molt agressiva contra Gaza, el duet Ness i Stilla han connectat del tot amb l'estat d'ànim dels joves del país.

La cançó conté frases com, per exemple, "Prepareu-vos el cul perquè aquesta és la Força Aèria que redueix els cops fins a Tel-Aviv".

 

La propaganda dels mitjans israelians

Els israelians no veuen als mitjans de comunicació les mateixes imatges que veu la resta del món. Les informacions orbiten al voltant de les operacions militars i és difícil trobar-hi, per exemple, dones o criatures mortes.

Per això les aberracions dels soldats reben el suport inapel·lable de la societat israeliana. A més, segons el professor Sharon Luzon, en aquests moments, a Israel, és molt difícil mostrar la més mínima empatia cap a les víctimes civils dels bombardejos a la Franja.

"Si algú digués, oh, sento llàstima pels nadons de Gaza, li dirien que dona suport a Hamas. I el linxarien"

En canvi, els atacs de Hamas es retransmetren pràcticament en bucle. Això ha fet que, segons les últimes enquestes, entre la majoria jueva, gairebé el 58% creu que l'exèrcit està fent servir massa poca potència.


Israel no atura els bombardejos

Soldats israelians en una operació a la Franja de Gaza (Reuters/Exèrcit israelià)

L'exèrcit israelià hauria mort 110 persones les últimes hores en bombardejos al camp de refugiats de Jabalia, al nord de Gaza, segons el govern de Hamas.

Es tracta del camp de refugiats del 1948 més poblat i on encara hi viuen milers de persones de les més de 100.000 que hi vivien abans dels avisos israelians d'evacuació.

Quan ja s'acosten a 19.000 els morts pels bombardejos israelians, creix la pressió per un alto el foc, amb les últimes peticions de França, Alemanya i el Regne Unit. I Washington, que va rebutjar davant l'ONU un alto al foc, ha donat a entendre implícitament una creixent incomoditat per la matança de civils.

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Israel Palestina Guerra a Gaza
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut