Sidonie en un concert a La Farga de l'Hospitalet l'any 2008 (Gochy5/Wikimedia Commons)

Somni complert de Sidonie, teloners dels Stones: "Mick Jagger s'està aprenent el nostre nom"

Marc Ros, cantant i guitarra de la banda d'indie rock barcelonina, explica com van rebre la notícia i com afronten el concert d'aquesta nit a Madrid, obrint per a la mítica banda britànica en l'inici de la seva gira europea
Marc Prats Actualitzat
TEMA:
Cultura

Fa tot just dues setmanes, els tres membres de la banda barcelonina de rock psicodèlic Sidonie eren a l'estudi, començant a gravar la primera cançó del que serà el seu proper disc. Però la concentració que requereix tot aquest procés creatiu va saltar pels aires quan van rebre una trucada: "Sereu els teloners dels Rolling Stones".

Marc Ros, cantant i guitarra del grup, ens explica que "en aquell moment es va aturar tot", també la gravació:

"Érem a l'estudi gravant quan ho vam saber, no vam poder seguir dels nervis."

La productora Life Nation, encarregada de proposar a l'oficina dels Stones les possibles bandes candidates a obrir la nit d'inici de gira, feia setmanes que estava negociant amb els britànics:

"Sabíem que estàvem entre els candidats, però ja hi vam ser fa uns anys, en una altra gira que va passar per aquí, i finalment els va telonejar Leiva."

Aquest cop, però, Life Nation havia apostat fort per la banda catalana.

"Van enviar de tot a l'agència de management dels Stones: videoclips, directes, fotografies nostres... Talment com si fos un càsting! I sabem que Mick Jagger hi està molt a sobre d'aquests temes i vol tenir-hi l'última paraula, cosa que encara ens emociona més", afegeix Ros. Només els van posar dues condicions per fitxar-los de teloners, que no toquessin cap versió seva i que no volien res d'estil flamenc a l'escenari.

La notícia que els havien escollit a ells els va remoure per dins. Reconeixen que és la banda que més ha marcat musicalment les seves vides, ja des dels inicis.

"Nosaltres vam començar amb la música i amb el rock gràcies a ells. Érem i som superfans dels Stones. De fet, abans de dir-nos Sidonie ens dèiem Citadel, el nom d'una cançó d'ells, imagina't!"

Aquest somni fet realitat els ha tocat, "estem molt contents i també nerviosos". I és que aquesta nit, a més de la posada en escena, també hauran de gestionar el cara a cara en el backstage amb qui han estat els seus referents.

"Ens consta que Mick Jagger està aprenent a pronunciar el nostre nom per quan ens trobem als camerinos. El que no sé què li diré soc jo."

Marc Ros esclata a riure: "Resumir i dir-li en 15 segons que per nosaltres han estat com un mirall, i agrair-los tot el que han representat per a les nostres vides, és complicat".

L'aventura només tindrà la seva part més qüestionable en l'àmbit de la tècnica: ni proves de so, ni condicions sonores gaire dignes. "Però això ja ho sabíem, ja ens ho va avisar Leiva de la seva experiència quan els va telonejar". "És assumir-ho i gaudir al màxim de l'experiència".

 

ARXIVAT A:
Cultura Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut