Sondeig: ERC guanyaria a Catalunya en escons i el PSC, en vots, i Front i Vox entrarien

En Comú Podem, JxCat i PP perdrien escons, segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio

Actualitzat

Esquerra Republicana guanyaria les eleccions generals del 28A a Catalunya en escons i el Partit dels Socialistes ho farien en vots, segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio. Totes dues forces tindrien una forta pujada respecte els comicis del 26J de 2016.

 

ERC guanyaria unes eleccions generals per primera vegada i obtindria els seus millors resultats amb 13-14 escons i un percentatge de vot del 21%.

Per la seva banda, el PSC obtindria 12-13 escons, però amb un percentatge de vot del 23%, i recuperaria així vots després de la forta baixada de les darreres eleccions.

En Comú Podem passaria a la tercera posició amb 8 escons i un 16% de percentatge de vot, perdria un terç dels vots i el lideratge a la cambra baixa.

Ciutadans mantindria els 5 escons, amb un percentatge de vot del 12%, un per Tarragona i els altres quatre per Barcelona, però passaria com a quart partit del Congrés, ara era el sisè.

Junts per Catalunya també obtindria 5 escons, però amb un percentatge del 10%, i perdria 3 escons dels 8 que té actualment a la cambra baixa.

El descens més gran el protagonitzaria el PP, que es quedaria amb 2 escons i un 7% de percentatge de vot, respecte als 6 diputats que té ara.

Dos partits antagònics irromprien a l'arc parlament, segons el sondeig de TV3 i Catalunya Ràdio. Tots dos ho farien amb 1 escó. Es tracta de Vox, amb un 6% de percentatge, i Front Republicà, amb un 4%.

 

Els resultats per demarcacions

A la demarcació de Barcelona, el PSC guanyaria amb 8-9 escons; ERC quedaria segon amb 6-7 escons; En Comú Podem, obtindria 6 escons; Cs, 4; JxCat, 3; el PP, 2, i Vox i Front Republicà, 1 cadascú.

 

 

A la demarcació de Girona, ERC guanyaria amb 3 escons i el succeirien amb un tercer empat amb un escó i per aquest ordre: el PSC, JxCat i En Comú Podem.

 

 

A la demarcació a Lleida, ERC també guanyaria amb dos escons i en segona i tercera posició amb 1 escó cada un: el PSC i JxCat.

 

 

A la demarcació de Tarragona, el PSC guanyaria empatant a 2 escons amb ERC, que quedaria en segona posició. En tercera posició En Comú Podem, empatant a 1 escó amb Ciutadans, en quarta posició.

 

 

Aquí tens l'especial de les eleccions de TV3:

 

Als comicis del 26-J, el 2016, Units Podem va obtenir 12 diputats. Esquerra Republicana quedava en segon lloc amb 9 diputats, igualant els resultats de les eleccions del 21D del 2015, els millors resultats de la seva història en unes eleccions generals.

A més distància quedaven CDC i el PSC, amb 8 i 7 escons respectivament. El PPC obtenia 6 diputats i Ciutadans, 5.

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut