Una zona del sud de Beirut devastada després dels atacs israelians

Tornen a sonar les sirenes a Tel-Aviv mentre Israel intensifica l'ofensiva al Líban

A Beirut creix la intensitat i el nombre d'atacs mentre Hamas ha llançat dos coets sobre Tel-Aviv coincidint amb el primer aniversari del 7-O
Redacció Actualitzat
TEMA:
Israel

Coincidint amb el primer aniversari de l'atac de Hamas contra Israel, les sirenes han tornat a sonar aquesta matinada a Tel-Aviv i al centre del país. 

L'exèrcit israelià ha assegurat que havia interceptat "dos aparells aeris sospitosos" llançats des de l'est contra zones del sud de Tel-Aviv. Poc abans, les forces armades israelianes han dit que també s'havien activat les sirenes a la Baixa Galilea, Galilea Oest i Dishon.

Els coets llançats per Hamas que han impactat a l'àrea de Tel-Aviv han causat ferides lleus a dues dones per l'impacte de la metralla.

El cràter provocat per un dels projectils llançats per Hamas sobre Tel-Aviv (REUTERS/Itai Ron)

Les sirenes també han sonat aquest dilluns a la matinada a prop de la zona fronterera amb la Franja de Gaza, per quatre míssils llançats des de Khan Yunis. Tot i que tres han pogut ser interceptats i un altre ha caigut en uns camps, hi ha hagut almenys dos ferits. 


Continuen els bombardejos sobre Gaza

Paral·lelament, l'exèrcit d'Israel ha continuat amb els bombardejos a diferents punts de la Franja de Gaza. Han anunciat que l'objectiu era "frustrar amenaces immediates", o sigui, atacs planejats coincidint amb les cerimònies de record del primer aniversari dels atacs del 7 d'octubre.

D'entre els diversos atacs israelians, destaca el de l'hospital Shuhada al-Alqsa on, segons l'exèrcit d'Israel, hi havia un centre d'operacions de Hamas.

L'exèrcit hebreu ha informat en un comunicat que aquest centre era utilitzat per la milícia islamista "per planejar i executar atacs terroristes contra les forces israelianes i l'estat d'Israel". 

De moment, no hi ha més informació sobre les víctimes i els danys que hauria provocat aquest nou atac.

Aquest diumenge, almenys 45 palestins han mort i 256 han quedat ferits a Gaza després que Israel bombardegés una altra escola i una mesquita també a Deir al Balah, amb almenys 26 morts.

Des del 7-O ja han mort 41.909 persones i 97.303 han quedat ferides, segons el Ministeri de Sanitat de la Franja, controlat per Hamas.


Situació al Líban

Al marge de bombardejar Gaza, Israel ha continuat castigant el Líban amb molta intensitat, i Beirut ha tornat a viure una de les onades més dures d'atacs en diversos punts del sud de la ciutat.

De matinada hi ha hagut explosions continuades al sud, durant trenta minuts, que s'han sentit a molts quilòmetres de distància. Israel ha assegurat que havia destruït magatzems i infraestructures que Hezbollah tenia a la capital.

Una zona del sud de Beirut devastada després dels atacs israelians (REUTERS/Ahmad Al-Kerdi)

S'ignora la xifra de víctimes que han provocat els nous bombardejos, en part perquè els serveis de rescat libanesos denuncien que Israel els ha enviat missatges advertint-los que no s'acostin a la runa.

Tot això, després d'un cap de setmana en què el Líban ha rebut els atacs més violents des de l'inici d'un conflicte que en dues setmanes ja ha deixat més de 2.000 morts en bombardejos al sud i a l'est del país i també a la capital, segons fonts libaneses.

A conseqüència dels bombardejos israelians, més de 300.000 persones ja han passat la frontera cap a Síria fugint dels atacs.

 

ARXIVAT A:
Israel Gaza Guerra a Gaza Hamas Líban
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut