Tres treballadors del SiNoFos de Girona, un dels restaurants que participen en la prova pilot (ACN / Gerard Vilà)
Tres treballadors del SiNoFos de Girona, un dels restaurants que participen en la prova pilot (ACN / Gerard Vilà)
Girona

Sopars pilot a Girona amb taules de sis persones de fins a tres bombolles diferents

A partir d'aquest divendres, sis restaurants serviran sopars els caps de setmana en una prova pilot

Actualitzat

Sis restaurants de Girona seran els primers on es podrà anar a sopar a partir d'aquest divendres, una opció que a Catalunya és impossible des d'abans de Nadal a causa de les restriccions per la pandèmia.

Durant cinc caps de setmana, l'Umai, el Mimolet, l'Índigo, el Divinum, el SiNoFos i Cal Ros obriran per servir sopars en una prova pilot que es farà els divendres i els dissabtes entre el dia de Sant Jordi i el 22 de maig amb l'objectiu de provar l'eficàcia d'un passi digital "Covid-free".

Els clients interessats s'hauran de descarregar al mòbil l'aplicació gratuïta de certificats digitals ICC AOKpass per acreditar que estan lliures de coronavirus, ja sigui perquè estan vacunats, han passat la Covid-19 o s'han fet un test d'antígens.

 

Persones passejant pel carrer Santa Clara de Girona (ACN / Gerard Vilà)

 

Per a la prova pilot, la capacitat d'aforament dels sis restaurants s'amplia fins al 80% i es permetrà un màxim de sis clients per taula d'un màxim de tres bombolles de convivència diferents.

Els sopars se serviran a partir de les set del vespre fins a les deu de la nit i els clients tindran una hora més de marge per tornar a casa. Els restaurants facilitaran als comensals un certificat que els acreditarà com a participants en la prova pilot perquè puguin presentar-lo en cas de control policial.

 

 

Una campanya que preveu un partit de bàsquet

L'obertura dels sis restaurants s'inclou dins de la campanya Obrir Girona, que impulsa el Centre Blockchain Catalunya. En el marc de la campanya, també es preveu que l'Uni Girona jugui un partit de bàsquet al pavelló de Fontajau amb 3.000 espectadors.

En les properes setmanes, podrien afegir-se activitats al calendari. L'objectiu és assajar una reobertura segura i controlada d'aquelles activitats i esdeveniments que la pandèmia ha estroncat.

Tot i que el calendari d'actes s'ha hagut d'endarrerir perquè faltava l'aval del Procicat, el projecte va començar a finals de febrer amb la formació a la trentena de farmàcies de Girona que participen en la prova pilot. De fet, són les farmàcies les que han de certificar si els usuaris són aptes o no per participar en la prova.

 

El pavelló de Fontajau, quan se li col·locava el parquet nou, el febrer de 2020
El pavelló de Fontajau quan se li col·locava el parquet nou, el febrer del 2020 (ACN / Marina López)

 

El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, ha explicat que, només sortir la notícia, les reserves de taula als restaurants participants han estat constants:

"Els nostres establiments de restauració ja han rebut trucades interessades, amb voluntat de fer reserves i formalitzar reserves per a aquest divendres i dissabte. Necessitem, jo crec que la societat necessita, començar, un primer pas a una tornada a la normalitat."

A Sitges es prepara una iniciativa similar, consistent a obrir cinc bars musicals del carrer del Pecat per a 440 persones que hauran d'haver passat un test d'antígens.

Fins ara, les principals proves pilot d'oci en temps de pandèmia han estat el concert a la sala Apolo el mes de desembre i el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi el 27 de març.

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Comerç
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut