Les 100 millors pel·lícules dels 2000, segons IndieWire

Spielberg, Coppola o Varda, entre les 100 millors pel·lícules dels 2000 segons IndieWire

La revista especialitzada en cinema publica el rànquing dels millors films de la primera dècada del mil·lenni, entre les quals hi ha un llargmetratge d'Almodóvar
Enllaç a altres textos de l'autor

Marc Garriga

Cap de la secció de Cultura de Catalunya Ràdio

@marga_riga
Actualitzat
TEMA:
Cinema

La revista nord-americana IndieWire, la més prestigiosa pel que fa al cinema independent, ha fet una llista de les millors pel·lícules de la primera dècada dels 2000.

En el recull hi trobem grans èxits de crítica i taquilla, obres de cineastes reputats com Spike Lee, Bong Joon-ho, Agnès Varda o Werner Herzog.

Però la revista també ha sorprès alguns cinèfils en incloure cintes que sovint no tenen cabuda en aquests rànquings, com ara "Ocean's twelve" o "Miami Vice".
 

"A.I. Inteligencia artificial", la millor pel·lícula de la dècada

"A.I. Inteligencia artificial", la cinta de Steven Spielberg sobre un nen robot que és capaç d'estimar i interpretada per Haley Joel Osment, encapçala la classificació de la revista especialitzada.

En el recull, el cinema nord-americà hi té una àmplia representació, i entre les deu millors, hi trobem tres altres títols de cineastes del país, com "Mulholland drive", de David Lynch, "Pous d'ambició", de Paul Thomas Anderson, o "Lost in translation", de Sofia Coppola.

La cinematografia francesa col·loca tres llargmetratges en el top 10, amb les cintes "35 tragos de ron", de Claire Denis; "Las playas de Agnès", d'Agnès Varda; o "The time that remains", d'Elia Suleiman.

El cinema asiàtic completa els deu primers llocs amb la taiwanesa "Yi Yi", d'Edward Yang, que és la segona de la llista; "2046", de Wong Kar Wai; i "El viatge de Chihiro", de Hayao Miyazaki.

Fotograma de la pel·lícula "Hable con ella", amb Leonor Watling (esquerra) i Rosario Flores (dreta)

"Hable con ella", l'única pel·lícula espanyola

A la llista d'IndieWire no hi figura cap títol català, i només un d'espanyol: "Hable con ella", de Pedro Almodóvar, que se situa en el número 59.

La revista també reconeix la feina de directors llatinoamericans, com ara Alfonso Cuarón i Lucrecia Martel, o el director iranià Jafar Panahi. També hi apareixen altres grans cineastes com Spike Lee, els germans Coen, Michael Haneke, Werner Herzog o Quentin Tarantino, entre d'altres.

Per últim, la llista també inclou el que ells mateixos defineixen com a "art rere les pretensions taquilleres", amb títols com "Miami Vice", "Ocean's twelve", o "Fes-me riure".

Aquesta és la classificació de les deu millors cintes dels 2000, segons IndieWire:

  1. "A.I. Inteligencia artificial" (dir. Steven Spielberg, 2001)
     
  2. "Yi Yi" (dir. Edward Yang, 2000)
     
  3. "Mulholland drive" (dir. David Lynch, 2001)
     
  4. "2046" (dir. Wong Kar Wai, 2004)
     
  5. "35 tragos de ron" (dir. Claire Denis, 2008)
     
  6. "Pous d'ambició" (dir. Paul Thomas Anderson, 2007)
     
  7. "Las playas de Agnès" (dir. Agnès Varda, 2008)
     
  8. "Lost in translation" (dir. Sofia Coppola, 2003)
     
  9. "The times that remains" (dir. Elia Suleiman, 2009)
     
  10. "El viatge de Chihiro" (dir. Hayao Miyazaki, 2002)

 

 

ARXIVAT A:
Cinema
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut