Virgina Woolf i la seva germana, Vanessa Bell, jugant al criquet
Virgina Woolf i la seva germana, Vanessa Bell, jugant al criquet (Wikimedia Commns / Universitat de Harvard)

Surt a la llum un quadre de la germana de Virginia Woolf que hauria inspirat "La senyora Dalloway"

L'obra de Vanessa Bell es podrà veure en una exposició i obre alguns interrogants: per què Virgina Woolf va amagar el quadre si era un regal de la seva germana? Les figures que hi surten són persones reals?

Surt a la llum un quadre pintat per l'artista Vanessa Bell, germana de Virginia Woolf, que l'hauria inspirat a escriure una de les seves novel·les més famoses, "La senyora Dalloway", publicada el 1925. El quadre, pintat el 1920, va desaparèixer durant 60 anys i ara s'exhibirà a Londres del 9 al 25 de novembre en una exposició sobre el grup de Bloomsbury.

El quadre, titulat "La festa de la senyora Dalloway", va ser un regal de Bell a la seva germana, abans que escrivís els primers esborranys de la novel·la. Representa els glamurosos convidats a una festa molt semblant a la de la novel·la de Woolf.


El quadre es va exposar breument el 1922, però va desaparèixer durant seixanta anys, fins que el marxant d'art britànic Anthony d'Offay el va oferir el 1983, procedent del patrimoni de Virginia Woolf, i va aparèixer en una venda d'objectes de l'herència de l'escriptora.

El dramaturg nord-americà Howard Ginsberg va comprar el quadre a D'Offay i el va conservar a casa seva a San Francisco durant 40 anys. 

La història del quadre i la relació que té amb la novel·la és tot un misteri per a molts. Tant, que Ginsberg va escriure una obra titulada "El misteriós regal a Virginia Woolf".

Es pregunta, per exemple, per què Woolf va amagar el quadre si va ser un regal de la seva germana i també debat sobre la història que Vanessa Bell volia mostrar i si les figures que hi apareixen són persones reals. 

En aquest vídeo es pot sentir una lectura sobre l'obra de Ginsberg que parla sobre el misteriós quadre:


"La senyora Dalloway"

Clarissa Dalloway, la protagonista de la novel·la de Woolf, lluita en silenci contra una malaltia depressiva. El llibre descriu un dia de la vida de Dalloway, que es prepara per a una vetllada com a amfitriona de l'alta societat londinenca.

Portada del llibre "La senyora Dalloway"
ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut