"Billy Elliot" portava des del 2016 en cartell a l'Òpera de Budapest (Flikr)
"Billy Elliot" portava des del 2016 en cartell a l'Òpera de Budapest (Flikr)
Budapest

Suspès el musical "Billy Elliot" a Hongria per la campanya homòfoba d'un diari pro Orban

El diari ultranacionalista ha arribat a advertir que "els joves que veiessin l'obra corrien el risc de tornar-se homosexuals"

Actualitzat

Una campanya homòfoba, engegada pel diari ultranacionalista "Magyar Idök", pròxim al president hongarès Víctor Orban, ha provocat que l'Òpera de Budapest retiri del cartell el musical "Billy Elliot".

El rotatiu ha arribat a advertir que els joves que veiessin l'obra corrien el risc de tornar-se homosexuals.

 

El director de l'Òpera, Szilveszter Ókovács, aquest dijous ha informat els actors que la funció del vespre ja no es faria. L'argument ha estat que "una campanya negativa a la premsa en relació amb la producció de "Billy Elliot" ha afectat la venda d'entrades i que per aquesta raó es cancel·len les 15 pròximes representacions.

El musical "Billy Elliot" porta en cartell a Budapest des del 2016, amb 29 representacions que han vist unes 100.000 persones. Ara hi havia funcions anunciades fins a l'estiu de l'any que ve.

El teatre ha anunciat que les entrades que ja s'han venut es reemborsaran o es canviaran per altres dates.

Campanya mediàtica i homòfoba

El diari "Magyar Idök" ha publicat diversos articles en contra de la temàtica homosexual de l'obra. L'1 de juny, en una crítica del musical, la seva autora acusava l'Òpera de Budapest de "fer infeliços els joves, que per ells mateixos no anirien en aquesta direcció", cap a l' homosexualitat. En el mateix article acusa l'obra de propagar l'homosexualitat de forma que "afecta el subconscient dels menors, justament a l'edat quan encara es pot influir en la seva inclinació".

Uns dies després, un altre escrit sobre l'obra al mateix diari titulava "Una forma de vida desviada".

 

"Billiy Elliot", el musical

"Billy Elliot" està basada en la pel·lícula britànica de l'any 2000 que porta el mateix nom, protagonitzada per Jamie Bell i Julie Walters. Explica la història d'un noi que vol ser ballarí en comptes de boxejador, com vol el seu pare.

S'ha representat amb èxit arreu del món, i al West End de Londres durant 11 anys entre el 2005 i el 2016. La producció ha guanyat diversos premis.

ARXIVAT A:
MúsicaTeatreHomofòbia
Anar al contingut