Imatge d'arxiu de l'Any Nou xinès (Ajuntament de Barcelona)

Suspesa la celebració de l'Any Nou xinès a Barcelona pel coronavirus

Els organitzadors han decidit cancel·lar la festa, que s'havia de fer dissabte, en solidaritat amb els afectats pel coronavirus

Actualitzat

Dissabte que ve s'havia de celebrar a Barcelona, al Passeig de Lluís Companys, l'arribada de l'Any Nou xinès, però aquest any el coronavirus s'ha ficat pel mig i no es farà.

Com és tradicional, la celebració incloïa una desfilada, així com espectacles de música, dansa o arts marcials i una mostra gastronòmica, durant tot el dia. Hi havia prevista la participació de més de mil voluntaris.

La Federació d'Associacions Xineses d'Espanya ha decidit suspendre la festa, en solidaritat amb l'impacte que ha tingut a la comunitat el brot de coronavirus a la Xina. També l'ambaixada xinesa havia aconsellat cancel·lar-la.

 

La decisió s'ha pres en una reunió de les entitats culturals i organitzacions com la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia, on també ha participat l'Ajuntament de Barcelona, que col·labora en la celebració.

Ho ha expliat a TV3 Lam Chuen Ping, president de la Federació Unió d'Associacions Xineses d'Espanya:


"No tenim aquesta alegria de fer una festa així. Ara no estem per això. 

La prioritat és com col·laborar per acabar amb aquest problema."

 

La comunitat xinesa de Barcelona està formada per unes 20.000 persones, segons l'Ajuntament,

Aquest any és el número 4718 segons el calendari tradicional xinès, i portarà el signe del zodíac de la Rata. Va començar el 25 de gener i durarà fins al dia 11 de febrer del 2021.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut