Taiwan, el primer país d'Àsia a aprovar el matrimoni homosexual

El matrimoni entre persones del mateix sexe era una promesa electoral de la presidenta Tsai Ing-we que ara li pot complicar la revalidació en les properes eleccions
Actualitzat
TEMA:
LGTBIQ+

Taiwan s'ha convertit en el primer país d'Àsia que legalitza el matrimoni entre persones del mateix sexe. Així ho ha aprovat aquest divendres el Parlament, mentre, a fora, milers de manifestants han celebrat aquesta fita històrica al continent.

 

 

Els parlamentaris han aprovat el projecte de llei per 66 vots a favor i 27 en contra, en un Parlament on la majoria són del Partit Demòcrata Progressista (DPP). Aquesta mesura podria complicar les opcions de la presidenta Tsai Ing-wen per guanyar una segona legislatura en les eleccions presidencials de l'any que ve.

La mateixa presidenta, a través del seu compte de Twitter, feia campanya amb el hashtag #LoveWins (l'amor guanya) per aconseguir la seva promesa d'igualtat matrimonial feta durant les eleccions de 2016. "Avui tenim l'oportunitat de fer història i mostrar al món que els valors progressistes poden arrelar en una societat de l'Àsia oriental", deia.

Tsai Ing-wen també ho ha celebrat després de la votació:

"El 17 de maig de Taiwan, a Taiwan, #LoveWon (l'amor ha guanyat). Hem fet un gran pas per la igualtat real i per fer Taiwan un país millor."


Tot i les fortes pluges, milers de persones s'han manifestat a l'exterior del Parlament a Taipei, la capital del país, per donar suport a la proposta. "El primer d'Àsia" i "Així es fa, Taiwan" eren els càntics dels assistents, alguns d'ells entre llàgrimes.

 

 

 

 

El projecte de llei ofereix a les parelles homosexuals les mateixes proteccions legals que als matrimonis heterosexuals. Entrarà en vigor quan Tsai ho firmi com a llei.

Tanmateix, no queda clar si, immediatament, les parelles del mateix sexe tenen garantits drets clau com l'adopció i el matrimoni internacional.

 

 


Un repte per a Tsai

La proposta de llei d'aquest divendres pot posar la presidenta del país a la corda fluixa de cara a les eleccions presidencials del gener. De fet, Tsai Ing-wen va perdre les enquestes del seu partit, el DPP. S'atribueix a les crítiques de les seves reformes, incloent-hi la reforma d'igualtat matrimonial.

A finals de l'any passat, els votants taiwanesos es van oposar al matrimoni homosexual en diferents referèndums i defensant el matrimoni com la unió entre un home i una dona.

Abans de la votació, John Wu, legislador del partit Kuomintang, de l'oposició, es preguntava: "Com es pot ignorar el resultat dels referèndums, que demostren la volun​tat del poble?".

Els grups conservadors, com la Coalició per la Felicitat de la Nostra Propera Generació, defensen que no es té en compte la volutat de 7 milions de persones.

 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut