Tanca el mercat de Canovelles: "No podem pagar nosaltres la inacció de l'alcalde"

Queixes dels veïns i els paradistes a l'adeu indefinit d'un dels mercats més grans de Catalunya que, segons l'Ajuntament, "tornarà a obrir al més aviat possible"

RedaccióActualitzat

Després de 63 anys d'història, aquest diumenge ha estat, almenys de moment, l'últim dia del mercat ambulant de Canovelles, al Vallès Oriental. És un dels mercats més grans de Catalunya, amb més 300 parades que ocupen més de 2,5 quilòmetres de carrer i que també s'ha convertit en una referència del top manta, sobretot amb roba d'imitació. Atrau fins a 20.000 visitants cada diumenge.

Els paradistes han posat cartells on es podien llegir frases com "Canovelles no es pot quedar sense mercat", "El tancament del mercat legal no és la solució" o "No podem pagar nosaltres la inacció de l'alcalde".

Vista aèria del mercat de Canovelles (3Cat)

L'alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha volgut tranquil·litzar els ànims assegurant que "el mercat tornarà al més aviat possible, quan s'hagi repensat" i insisteix que el tancament "és un tema de seguretat". L'Ajuntament ho justifica per un informe dels Mossos, que alerta que el top manta ocupa tant d'espai, també a les voreres, que no es pot garantir l'evacuació del mercat.

Des de l'Ajuntament, van intentar eliminar el comerç de productes falsificats, amb vigilància privada i amb multes de 500 euros a venedors i compradors, però no va funcionar.

Una de les parades de venda il·legal del mercat de Canovelles (3Cat)

Els paradistes desconfien

Els veïns de Canovelles, que fa un munt d'anys que compren al mercat fruita i verdura, roba o coses per casa no estan d'acord majoritàriament amb la decisió de l'Ajuntament "per gent externa que no paga impostos".

Els venedors que conviuen amb les parades il·legals demanen a l'alcalde que rectifiqui perquè el tancament afecta 325 famílies de marxants i també el comerç i la restauració del poble.

Una de les parades que no podrà tornar diumenge que ve
Una de les parades que no podrà tornar diumenge que ve (3Cat)

"Durant la pandèmia, es va tancar el mercat i els venedors il·legals s'hi instal·laven, mentre nosaltres érem a casa", es queixa David Giménez, que ven articles de la llar i que també parla com a vicepresident de l'associació de marxants de les comarques barcelonines.

Diumenge que ve serà el primer sense mercat i l'Ajuntament assegura que evitaran "ocupacions de la via pública" les setmanes que calgui.

ARXIVAT A:
Comerç
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut