
Tanca la Fundació Godia, un dels referents del col·leccionisme privat a Barcelona
La fundació anuncia que tanca després de 15 anys i quan és un referent del col·leccionisme privat a Barcelona
La Fundació Godia, a Barcelona, ha anunciat que tanca després de 15 anys d'haver organitzat exposicions i activitats al voltant del món de l'art i de donar a conèixer al públic col·leccions i obres que no es podien veure als museus.
La fundació, creada el 1998 per Liliana Godia en memòria del seu pare, l'empresari i col·leccionista d'art i pilot de Fórmula 1 Francisco Godia, ha anunciat oficialment que cessa les seves activitats. En un comunicat, la Fundació Francisco Godia, totalment privada i sense participació de cap institució pública, fa un balanç positiu d'aquests 15 anys en què s'ha convertit en un referent del col·leccionisme privat per haver format part del circuit de museus de la ciutat.
A més, destaca que la rehabilitació de la seva seu, la Casa Garriga i Nogués, obra de l'arquitecte Enric Sagnier, ha contribuït a enriquir el patrimoni cultural de la capital catalana.
En qualsevol cas, anuncia que a partir d'ara "seguirà treballant des de l'àmbit privat a favor del reconeixement de la importància del col·leccionisme".
La Fundació Mapfre podria desembarcar a la Casa Garriga i Nogués
La Casa Garriga i Nogués podria continuar sent un equipament cultural atès que la Fundació Mapfre vol desembarcar-hi per tenir presència a Barcelona.
La incògnita és saber el destí de la col·lecció de la Fundació Godia, que aplega unes 1.500 obres que abarca un ampli període: des del segle XII fins a l'actual, amb algunes joies, com talles romàniques i gòtiques i quadres modernistes de pintors com Rusiñol o Nonell i altres de Picasso, Tàpies, Miró i Barceló, entre d'altres. El MNAC les podria acollir.
Els problemes econòmics de Liliana Godia es van aguditzar arran de la seva imputació per haver defraudat presumptament 5,7 milions d'euros a Hisenda juntament amb el seu marit i el seu cosí.