Tancarà la principal residència de gent gran de Reus per "deficiències estructurals"

La Generalitat s'ha compromès a reubicar la vuitantena de residents que hi ha ara i les persones que hi treballen
Redacció Actualitzat
TEMA:
Residències gent gran

Hi havia alguns rumors i ara ja s'ha fet oficial que tancarà la principal residència de gent gran de Reus, al Baix Camp, l'única totalment pública. El secretari general del Departament de Drets Socials, Oriol Amorós, ha informat de "deficiències estructurals" a l'edifici de l'avinguda del Segle XX, que, malgrat tot, no representa un risc imminent. 

Amorós s'ha reunit aquest divendres amb l'Ajuntament de la ciutat, els representants sindicals, els treballadors i les famílies dels usuaris per informar-los de la situació de l'immoble, propietat de l'Estat, mentre un centenar de persones es concentraven a les portes de la residència per reclamar que no es tanqui.

L'edifici de la residència (ACN/Neus Bertola)

"No volem generar falses expectatives i aquest edifici s'ha d'intervenir", ha dit Oriol Amorós. Encara falta un últim informe tècnic de l'Estat, propietari de l'edifici, però la Generalitat dona per fet que confirmarà la decisió de tancar el centre, on ara hi ha una vuitantena de residents.

El calendari s'ha de concretar, però el secretari general del Departament de Drets Socials ha dit que a principis del 2024 l'edifici quedarà buit.
Durant els últims mesos, ha caigut un mur i també hi ha hagut problemes relacionats amb intoxicacions per legionel·losi.
 

Buscaran altres places públiques

El departament ha assegurat que, mentre les noves instal·lacions no estiguin a punt, reubicaran la gent gran en altres places públiques "al lloc més proper a casa seva", preferentment a Reus, però també a Tarragona.

"El que ens agradaria és poder fer les obres amb els residents a dins, però de moment els informes ens diuen que això no és possible", ha advertit Amorós.

Abans que acabi l'any, la Generalitat i l'Ajuntament han de pactar una solució per a la Residència, Centre de dia i Casal de Gent Gran de Reus. De moment, hi hauria tres opcions possibles: rehabilitar l'edifici actual, aprofitar-ne un altre que ja existeixi o buscar un nou emplaçament i construir una residència nova. El departament compta que se sabrà durant el pròxim mes i mig.

Pel que fa als treballadors públics, Amorós ha assegurat que intentaran que mantinguin la seva plaça, però en un altre centre: "La nostra voluntat és que ningú perdi la feina."

Els sindicats han titllat de "temerari" que se'ls hagi notificat la decisió sense tenir una solució clara. "Tots sabem que fa deu anys que aquests problemes estructurals existeixen", ha dit la presidenta del comitè d'empresa de Drets Socials a Tarragona, Glòria Boqué.

Des de la UGT també s'han mostrat preocupats per la trentena de treballadors subrogats del servei de la neteja i de restauració de la residència.

 

ARXIVAT A:
Residències gent gran
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut