Els membres de la candidatura de Carles Puigdemont al congrés de Junts a Calella (3Cat)

Tàndem Puigdemont-Turull i quatre vicepresidències, única candidatura a presidir Junts

La militància de Junts votarà diumenge la candidatura de Carles Puigdemont i Jordi Turull, l'única que s'ha presentat al congrés del partit a Calella

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont com a president i Jordi Turull com a secretari general encapçalen l'única candidatura que es presenta al Congrés Nacional de Junts a Calella.

Aquest dissabte a la tarda han fet pública la seva candidatura, composta per una trentena de persones de la màxima confiança de l'expresident, amb Jordi Turull a la secretaria general, Judith Toronjo com a secretària d'organització i Míriam Nogueras, Josep Rius, Antoni Castellà i Mònica Sales a les vicepresidències i 23 vocals. 

Entre la resta de noms, molts de nous, amb una clara voluntat de renovar la cúpula del partit en aquesta nova etapa. De les 31 persones que integren la candidatura, 16 no eren membres de l'anterior Direcció Nacional. 

Teresa Pallarès serà la secretària de finances, i entre els 23 vocals hi haurà els caps de llista per Girona i Lleida, Salvador Vergés i Jeannine Abella; els exconsellers Jaume Giró, Victòria Alsina, Violant Cervera i Gemma Geis, o els diputats David Saldoni, Josep Maria Cruset, Joan Canadell, Anna Erra, Glòria Freixa o Francesc Ten.

També s'incorporen a l'executiva nacional de Junts alguns fitxatges independents de les últimes eleccions al Parlament, com Anna Navarro i Ennatu Domingo, a més de Teresa Vallverdú (Demòcrates) i Jaume Casañas (Impulsem Penedès). Completen les vocalies Assumpta Cros, Jordi Fàbrega, Oriol Izquierdo, Aleix Sarri, Isidre Sierra, Ariadna Urroz i Xavier Vinyals.

La candidatura s'ha presentat després d'aprovar les ponències i l'informe de gestió. Turull i Puigdemont han aconseguit que les esmenes a la proposta d'organització hagin quedat descartades. 

Llistes tancades i bloquejades

Turull ha defensat l'aposta per llistes tancades i bloquejades, i ha minimitzat la dissidència interna. "Volem potenciar l'equip, no les individualitats", ha defensat el secretari general. S'ha remès al resultat de les votacions i ha retret que "les crítiques no han estat de dins, sinó de fora".

Aquest matí també s'ha aprovat, per àmplia majoria, que als nous càrrecs que accedeixin al partit no els calgui tenir el mínim de sis mesos d'antiguitat que es demanava fins ara.

Jordi Turull ha dit que en la seva candidatura estan reflectits tots els territoris i totes les sensibilitats del partit i ha explicat que es tracta d'un equip cohesionat. I en aquest sentit ha restat importància a possibles crítiques dins del partit dient que la majoria de ponències s'han aprovat en alguns casos per més del 90% dels vots. 

La militància de Junts podrà votar telemàticament diumenge entre les 8.00 i les 13.00 hores. A les 13.30 es proclamaran els resultats en la clausura del congrés extraordinari. 

 

 

ARXIVAT A:
JuntsCarles PuigdemontJordi Turull
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut