Les mesures de prevenció van encarades sobretot a les persones grans i als més joves (Pixabay)

Tanquen centres cívics, casals d'avis i ludoteques per contenir el coronavirus

Les residències de gent gran, discapacitats i salut mental, temporalment, no admeten nous ingressos per tenir espai d'aïllament en previsió

Actualitzat

La Generalitat tanca els centres cívics, casals d'avis i les ludoteques, i recomana a centres de lleure com caus i esplais que suspenguin l'activitat durant 15 dies com a mesura preventiva de contagis per coronavirus, segons ha anunciat el departament de Treball, Afers socials i Famílies, seguint les instruccions del Departament de Salut. Entre aquests serveis s'inclouen també les cases del mar

Se suspenen els nous ingressos en residències per a la gent gran, discapacitats i de salut mental "per disposar d'espai d'aïllament suficient de possibles afectats". En aquests centres es restringeixen al màxim les visites a les que siguin urgents o per necessitat justificada. 

 

Centres de dia

Dos centres de dia de la ciutat de Barcelona s'han tancat després de confirmar-se un cas en cada centre d'usuaris amb Covid-19. En aquests dos centres el Servei d'Assistència Domiciliària (SAD) atendrà les necessitats de les persones usuàries en situació de vulnerabilitat que viuen soles.
 

Per la resta de centres de dia, hauran de suspendre l'activitat aquells que no puguin complir les mesures de prevenció. 

 


El centre de dia que comparteixi edifici amb una residència haurà de tancar si no es garanteix que es troben en espais separats i no entren en contacte ni usuaris ni professionals del centre obert amb els residents. 

A la resta de centres de dia, el departament recomana seguir les indicacions preventives específiques que s'han donat, com ara el reforç de la higiene, i la detecció i comunicació de símptomes, tant d'usuaris com de professionals.

 

Tancaments de caus i esplais

Seguint la decisió del Departament d'Educació també es recomana a les entitats que dirigeixen centres de lleure per a nens i joves, com ara caus i esplais, que també suspenguin durant 15 dies les activitats. L'objectiu és evitar la coincidència de nens i joves de centres educatius diferents.

 

Aquestes mesures s'afegeixen a les que s'han anunciat en altres àmbits socials, culturals i laborals.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut