Taquilles expenedores de peix a l'Hospital de Palamós perquè el personal en compri a la llotja

A través d'una app es fa la comanda a la llotja, que hi porta el peix net, congelat i envasat al buit, cosa que incentiva el consum saludable de peix fresc de proximitat i d'espècies menys conegudes

RedaccióActualitzat

Per incentivar el consum saludable de peix fresc i de proximitat, la Confraria i l'Hospital de Palamós, al Baix Empordà, han engegat el projecte Alavora, una plataforma de venda en línia dirigida al personal sanitari. Des de la llotja els porten la comanda de peix a la porta de la feina i la recullen en una màquina expenedora.

Fa gairebé dos anys que tot el peix que es menja a l'Hospital de Palamós ve de la llotja, i d'aquesta manera s'aprofita l'excel·lència i la proximitat d'aquest peix. Ara amb aquesta iniciativa s'ha fet un pas més perquè els treballadors de l'hospital se'l puguin emportar a casa.

Per fer-ho fàcil, les comandes i el pagament es fan directament a la llotja a través d'una web que l'hospital ha posat a disposició dels treballadors. El peix se serveix net, congelat i envasat al buit

Expenedors de peix a l'hospital de Palamós per comprar a la llotja
Fa dos anys que tot el peix que es consumeix a l'Hospital de Palamós ve de la llotja (ACN/Xavier Pi i Marina López)

Un mail avisa que la comanda està a punt i proporciona un codi QR per obrir l'armari expenedor que s'ha instal·lat a l'aparcament de l'hospital. 

La Lourdes treballa a l'Hospital de Palamós. Quan ha plegat, a les 3, ha recollit còmodament del dispensador, que està a -18ºC, la gamba blanca i els seitons que ha comprat per sopar aquesta nit.
 

Peix de proximitat i pesca sostenible

A més, es donen a conèixer espècies com la canana, el bis, el sorell, el gatet o el pop blanc, que no són tan conegudes i no tenen tanta sortida al taulell de les peixateries

Des de la llotja, aquesta iniciativa també ajuda a fer una pesca més racional i sostenible, fet que incentiva el consum de més varietat de productes, amb menys demanda i sovint més econòmics, perquè no s'esgotin les espècies més populars. 

Expenedors de peix a l'hospital de Palamós per comprar a la llotja
Les comades es preparen a la llotja i se serveix el peix net, envasat al buit i congelat (ACN/Marina López)

"Pots menjar peix de manera econòmica. Si el consumidor sempre demana les espècies conegudes, estem incentivant a pescar-les més", explica Cristina Mañas, gerent de l'Organització de Productors Pesquers de Palamós.

Des que es va instal·lar aquest expenedor, ara fa sis mesos, s'han fet una setantena de comandes i s'han servit més de 100 quilos de producte de proximitat.

 

ARXIVAT A:
SalutAlimentacióSostenibilitatConsum
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut