Taylor Swift, Billie Eilish i Miley Cyrus triomfen en uns Grammy on reapareix Céline Dion

Taylor Swift fa història en guanyar per quarta vegada el premi a l'àlbum de l'any

RedaccióActualitzat

Taylor Swift confirma que és l'artista del moment. La cantant nord-americana ha fet història en endur-se per quarta vegada el Grammy a l'àlbum de l'any, per "Midnights". Ha superat així Frank Sinatra, Paul Simon i Stevie Wonder, que fins ara empataven amb ella amb tres d'aquests premis, que són la categoria més important.

"M'encantaria dir que és el millor moment de la meva vida, però em sento així de feliç quan acabo una cançó (...) o quan assajo amb els meus ballarins. (...) L'únic que vull és poder continuar fent això", ha dit Swift en rebre el gramòfon de mans de Céline Dion, que ha reaparegut després d'un temps allunyada de les càmeres per la malaltia neurològica rara que té, la síndrome de la persona rígida.

 

Taylor Swift ha aprofitat la gala per anunciar que el 19 d'abril traurà el seu nou àlbum, "The Tortured Poets Department".
 

Domini femení

Les dones han dominat les categories més destacades d'aquesta 66a edició dels Grammy. 

Billie Eilish s'ha endut al premi a la cançó de l'any i a la millor cançó escrita per a mitjans audiovisuals, amb "What was I made for?", de la pel·lícula "Barbie". "Gràcies, Greta Gerwig, per fer la millor pel·lícula de l'any", ha dit Eilish a l'escenari."Això és una bogeria, veia les cares de tothom i pensava que jo no tenia cap oportunitat de guanyar entre aquesta increïble llista d'artistes", ha afegit.

Miley Cyrus també ha guanyat dos gramòfons. D'entrada, ha obtingut el Grammy a la gravació de l'any per "Flowers", que ha interpretat a la gala. Abans, havia recollit el premi a la millor actuació pop en solitari també per la mateixa cançó. 

Són els primers que rep Cyrus en la seva carrera. "Espero que això no canviï res, perquè la meva vida era fantàstica ahir. Tots en aquest món són espectaculars, així que, per favor, no pensin que això és important. Tot i que ho és", ha dit l'artista.

També el premi a millor artista novell ha estat per a una dona, la nord-americana Victoria Monét, que s'ha estrenat amb aquest gramòfon i dos més pel seu treball "Jaguar II".

Altres actuacions destacades de la nit han estat les de Dua Lipa, que ha arrencat la cerimònia amb els temes "Training season" i "Houdini"; U2, o els veterans Joni Mitchell o Billy Joel.

També hi ha hagut temps per homenatjar cantants morts en l'últim any, com Tina Turner o Tony Bennet, amb una actuació de Stevie Wonder. 
 

Detingut després de guanyar tres Grammys

Fora de les càmeres hi ha hagut un moment de tensió quan, inesperadament, el raper Killer Mike, que ha guanyat tres premis Grammy en categories de rap, ha sortit emmanillat de la cerimònia per un delicte menor.

Killer Mike  amb una Grammy a les mans, somriu a l'escenari

El raper Killer Mike ha rebut tres premis, abans de ser detingut (Reuters/Mike Blake)

No s'ha especificat quin. Només ha transcendit que no té res a veure amb aquests premis.

 

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut