Swift s'enfronta a ella mateixa a l'hora de comprovar el seu pes en una bàscula (YouTube Taylor Swift)

Taylor Swift modifica un videoclip per les acusacions de grassofòbia

L'artista ha eliminat el moment en què a la bàscula li apareixia la paraula "grassa"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

La cantant Taylor Swift ha decidit canviar una part del seu últim videoclip per eliminar una polèmica referència a la seva condició física.

Concretament, en les imatges que acompanyen la cançó "Anti-Hero" es veia com Swift s'enfilava a una bàscula on, en lloc de números, hi apareixia la paraula "grassa". L'escena li ha valgut algunes crítiques de grassofòbia a les xarxes.

En la versió modificada a YouTube i Apple Music, també es veu la imatge de Swift pesant-se en un lavabo, però ja no s'hi pot llegir la paraula en qüestió.

Al costat hi té la seva doble, interpretada per ella mateixa, que la mira amb desaprovació, arrufant el nas quan llegeix el veredicte de l'aparell.


Una de les piulades amb més repercussió és de la terapeuta de trastorns alimentaris Shira Rosenbluth, que considera que el clip mostra "de la pitjor manera" la seva lluita amb la imatge personal.

"La gent grassa no necessitem que ens recordin una vegada més que el pitjor malson per a tothom és veure's com nosaltres", lamenta.

L'escriptora Catherine Mhloyi, en un article d'opinió a la revista Teen, ha demanat més cura a Swift quan decideixi parlar del trastorn alimentari que ha reconegut que pateix:

"El seu alter ego, l''antiheroi', és una veu dins del seu cap que l'antagonitza, la insulta i l'omple de pensaments intrusius. Aquest antiheroi existeix dins del seu cap [...] i Taylor no s'adona que aquesta mateixa veu existeix per a la gent grassa, però no és al nostre cap. Aquesta veu no només és intrusiva, és generalitzada, està en tots els aspectes de la nostra vida, [...] fins i tot en una escena de vuit segons d'un vídeo de cinc minuts de la teva artista preferida."

En el moment de publicar el videoclip, Swift va assegurar que les escenes representen els seus "malsons i pensaments intrusius".

El 2020, en un documental a Netflix, la cantant va explicar que ha patit trastorns alimentaris i ha arribat a "passar gana" per culpa de l'escrutini dels mitjans de comunicació sobre el seu cos.

El dubte, és, però, si l'escena que volia representar-ho ha aconseguit denunciar aquest fenomen o, precisament, despertar aquests fantasmes en altra gent.

 

ARXIVAT A:
Salut Salut Mental
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut