Taylor Swift, en un concert a Las Vegas durant "The Eras Tour" (Europa Press)

Taylor Swift reparteix 55 milions de dòlars entre l'equip de la gira The Eras Tour

Els gairebé 50 transportistes que hi col·laboren han rebut 100.000 dòlars cadascun i la cantant també ha repartit diners entre la resta de persones que han treballat a la gira
Redacció Actualitzat
TEMA:
Música

Quan falten pocs dies per tancar l'exitosa gira The Eras Tour als Estats Units, Taylor Swift ha tingut un gest de generositat amb el seu equip i ha repartit 55 milions de dòlars a tothom que n'ha format part per agrair-los el seu "excel·lent treball". Això inclou ballarins, muntadors, tècnics de so, transportistes i una llarga llista de col·laboradors.

En una reunió de preparació prèvia a un concert, els transportistes que col·laboren a la gira, van acudir a l'estadi SoFi pensant que anaven a reunió rutinària més, però no va ser així. Per la seva sorpresa, qui la dirigia era el pare de l'artista, Scott Swift.

Scott els va dir en un discurs, acordat amb Taylor, que era just que rebessin una gratificació. Els gairebé 50 membres de la plantilla de transportistes van rebre 100.000 dòlars cadascun, tal com els explicava la cantant en una carta escrita a mà: 


El fundador i director executiu de l'empresa de transports Michael Scherkenbah ha explicat a la CNN que aquesta valuosa quantitat supera amb escreix la bonificació estàndard que se sol fer, que ronda els 5.000 o 10.000 dòlars, i que això canviaria la vida per a molts d'ells. "Amb això es poden permetre fer el pagament inicial d'una casa o la matrícula universitària d'un fill", diu.

"Aquests homes i dones viuen a la carretera. Dormen durant el dia i treballen tota la nit.  És una feina esgotadora i deixen a les seves famílies i els seus fills petits durant setmanes. En aquesta gira han estat fora de casa 24 setmanes."

A més dels transportistes, altres membres de l'equip de la gira també van rebre bonificacions, com ara els ballarins, els tècnics de so i vídeo, els d'il·luminació i els de càtering.
 

The Eras Tour, a punt de ser la gira de més èxit de la història

El març, Taylor Swift va celebrar el seu retorn als escenaris amb l'arrencada de l'esperada gira The Eras Tour a Glendale (Arizona). Ara li queden sis concerts a Los Angeles en els pròxims dos caps de setmana per tancar la seva gira als Estats Units.

A més, seguint la petició del primer ministre canadenc, Justin Trudeau, que li va demanar a través de Twitter que actués al Canadà, l'estrella del pop ha afegit sis concerts al país, que no visitava des del 2018.

Les properes parades previstes per aquest any seran a Llatinoamèrica, passant per Mèxic, l'Argentina i el Brasil, a partir del 24 d'agost. Europa, Àsia i Austràlia hauran d'esperar per rebre-la el 2024. A Espanya farà una única actuació, al Santiago Bernabéu, a Madrid, on les 65.000 entrades disponibles es van esgotar en només mitja hora.

Amb tot això, The Eras Tour podria arribar a ser la gira més exitosa de la història, segons diuen alguns analistes a The Wall Street Journal, ja que totes les entrades que s'oferien per als concerts es van esgotar de manera immediata, arribant a col·lapsar Ticketmaster per l'allau de peticions. Aquest fet converteix la gira en un dels tours que més beneficis estan generant.

Taylor Swift i el seu equip durant una actuació de The Eras Tour a l'Allegiant Stadium, Las Vegas (Europa Press)

Actualment, el rècord el té Elton John, amb Farewell Yellow Brick Road Tour, en què ha recaptat 853 milions de dòlars. Darrere seu, el segueix Ed Sheeran, amb la gira The ÷ (Divide) Tour, l'any 2017, on va aconseguir 776 milions. En tercer lloc, U2, amb el 360° Tour, que es va fer entre el 2009 i el 2011 i va recaptar 736 milions.

De l'odi a l'amor: una carrera d'èxit

Quan Taylor Swift va començar, poc s'esperava que hagués arribat a assolir tal èxit. Amb només 14 anys va començar a fer música country i, des de llavors, ha passat per diferents gèneres com l'indie, el folk i el rock, fins que el pop l'ha coronada del tot.

Els seus inicis van anar acompanyats de les mirades més crítiques, que la consideraven només una "ximple" o que "tenia massa parelles". Però aquestes crítiques se les va anar traient de sobre amb el pas dels anys, quan va demostrar als "haters" que era molt més que això. 

Taylor Swift, recollint el premi Global Icon en els Brit Awards 2021, la primera dona a guanyar-lo (Europa Press)

Un dels conflictes més sonats als quals s'ha enfrontat és el de la disputa sobre drets d'autor amb el seu antic director musical, Scooter Braun. Per recuperar el control i la propietat del seu llegat musical, la cantant està tornant a gravar els seus àlbums originals.

Des del 2019 ja acumula tres versions, "Fearless (Taylor's Version)", "Red (Taylor's Version)" i la més recent, "Speak Now (Taylor's Version)", que l'ha convertit en l'artista femenina amb més àlbums número 1 de la història. Amb aquest rècord, supera Barbra Streisand i es col·loca al capdavant amb 12 àlbums que acumulen més liderats.

Tot i això, la rivalitat mai no ha estat en joc per a Swift. Fa un parell d'anys, quan va prendre un rècord de 50 anys al cantautor Don McLean, va enviar-li un ram de flors i una nota en senyal d'agraïment.

A més, amb 33 anys, ha aconseguit col·locar quatre àlbums entre els 10 millors de la llista Billboard al mateix temps, una classificació de referència en l'àmbit musical. 

L'any 2022 es va convertir també en la novena artista més ben pagada de l'any, després de la publicació del seu desè àlbum, "Midnights", i l'única dona amb uns ingressos que ronden els 92 milions de dòlars.
 

Donacions de tota mena

La cantant de Pennsilvània també ha estat protagonista de molts actes de generositat com el d'aquesta setmana, que l'han acompanyat tota la carrera.

Amb l'arribada de la pandèmia, va fer donacions milionàries per abastar de material els equips d'emergència i de productes bàsics com el menjar als més afectats per aquesta situació. Però especialment va centrar els seus esforços a mantenir un lloc molt especial per a ella: un petit negoci de discos anomenat Grimey's, a Nashville. 

Gràcies a la seva donació, la botiga va poder sobreviure la pandèmia, ja que es va oferir a pagar el sou de tot el personal i una assegurança de salut, tal com va explicar el propietari, Doyle Davis, en una entrevista a Rolling Stones, en què va assegurar que "els havia salvat la vida".

Taylor Swift està molt compromesa en accions solidàries, especialment a la seva ciutat d'origen, Nashville (Europa Press)

En una altra ocasió, també va donar 13.000 euros a dues dones de Nashville que, amb els deutes de la pandèmia, estaven a punt de ser desnonades. L'estrella del pop va conèixer els dos casos a través d'un article que es va fer viral, on les dues dones explicaven les seves històries. A més de l'aportació, els va enviar un missatge d'esperança:

"Ets molt valenta per explicar la teva història. Sento molt tot el que estàs passant aquest any i volia enviar-te aquest regal, des d'una noia de Nashville a una altra."

Aquest any, tot i estar immersa en la gira, no ha deixat de banda aquests gestos. El passat mes de març va fer una donació a un banc d'aliments dels Estats Units, Three Square, contribuint a portar menjar a milers de persones i famílies que lluiten contra la fam. "Donacions de persones de tan alt perfil com el de Taylor Swift ajuden a demostrar que la gana continua sent un problema als Estats Units", va agrair la vicepresidenta de relacions externes de la xarxa de bancs d'aliments d'Arizona, Terri Shoemaker.

Però la cantant no només ha estat valorada per les seves donacions econòmiques. El 2020 també va rebre un premi honorífic pel seu activisme LGTBIQ, per aixecar-se atrevidament davant càrrecs electes que tenen opinions contra el col·lectiu i cridar l'atenció sobre la urgent necessitat de protegir a les persones de la discriminació, entre altres actes que destaca la presidenta de GLAAD, la principal organització dels Estats Units en defensa dels drets de les persones, Sarah Kate Ellis.
 

 

ARXIVAT A:
Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut