Tercer dia de campanya pel 14F, marcada per la política de pactes i els vetos creuats

Els líders de les diferents formacions llancen vetos creuats a futurs governs de coalició

Actualitzat

Tercer dia de campanya electoral, marcada per la política de pactes. Els líders de les diferents formacions llancen vetos creuats a futurs governs de coalició.

Els líders estatals de PSOE, PP i Ciutadans s'han afegit als actes d'aquest primer cap de setmana de campanya a Catalunya. Aquest dissabte eren Pedro Sánchez i Inés Arrimadas, i avui Pablo Casado ha participat en un acte a Badalona amb alcaldes; un acte restringit i per via telemàtica. Els populars tornen a carregar contra els socialistes i els seus socis de govern.

Acte a Barcelona d'En Comú Podem, que s'ha retransmès per streaming, i en què el número 2, Joan Carles Gallego, la candidata per Girona, Rosa Lluch, i l'alcaldessa Ada Colau han acompanyat la candidata Jéssica Albiach. La formació es presenta com el "vot més útil", diuen, perquè hi hagi un canvi al govern i perquè aquest govern sigui d'esquerres.

I si els comuns es reivindiquen com el vot útil, la resta de partits també fan bandera de ser decisius. Esquerra vol liderar un govern progressista. El PDeCAT vol ser la clau del futur executiu. Ciutadans anuncia una auditoria, i els socialistes acusen els comuns, socis a Madrid, de ser -diuen- "agents comercials" d'Esquerra.

A Lleida, la CUP presentava avui les seves propostes en l'àmbit de la pagesia, un sector que consideren de màxima importància per avançar cap a la sobirania alimentària. Els cupaires han respost a la proposta de Junts d'aixecar la DUI al primer ple del nou Parlament, si l'independentisme supera el 50 per cent dels vots.

I el Consell per la República fa una crida a tots els independentistes a anar a votar perquè no es perdi ni un sol vot. Així ho demanen en un manifest fet públic avui. El Consell qualifica de joc brut i de trampa de la maquinària de l'Estat haver suspès el decret d'ajornament de les eleccions. Parla, també, d'ingerència inacceptable del poder judicial espanyol, i denuncia que s'hagin saltat totes les recomanacions dels experts i la voluntat legítima del govern, consensuada amb la majoria de forces polítiques.


Les acusacions creuades dels partits

El primer cap de setmana de campanya s'acaba amb acusacions creuades dels partits sobre possibles pactes i propostes pel nou govern. Esquerra, CUP i PDeCAT discrepen del pla de Junts per activar la independència si se supera el 50%. Els socialistes acusen els seus socis a Madrid d'assumir l'ideari dels republicans i En Comú Podem demana al PSC que no jugui a despistar.


Baralla amb Vox a Sabadell

Aldarulls en un acte de Vox a Sabadell. Un grup de manifestants antifeixistes protestaven per la presència d'una carpa del partit d'ultradreta al parc central del Vallès. L'ambient s'ha escalfat i finalment, hi ha hagut aldarulls i algun enfrontament. Segons testimonis, els simpatitzants de Vox han agredit 3 persones. Entre els manifestants hi havia persones amb vincles amb partits neonazis com el Moviment Social Republicà. Els Mossos confirmen que s'han fet diverses identificacions, i hi ha una persona imputada per danys.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut