TikTok ha introduït canvis en l'aplicació per als més joves per combatre les crítiques
TikTok ha introduït canvis en l'aplicació per als més joves per combatre les crítiques (Pexels/Cottonbro)

TikTok posa un toc de queda de notificacions per als menors

La xarxa social no enviarà notificacions als menors a partir de les nou de la nit

RedaccióActualitzat

És hora de dormir, però vibra el mòbil per la darrera notificació del dia de TikTok. El que havia de ser un temps per relaxar-se s'acaba convertint en una bona estona de mirar vídeos virals, reptes i bromes. Aquesta situació no es repetirà més, si més no per als menors d'edat, amb el nou toc de queda de TikTok.

La companyia ha anunciat que no enviarà notificacions als usuaris d'entre 13 i 15 anys a partir de les nou de la nit. I als que en tinguin 16 i 17, a partir de les 10.

Aquesta novetat s'activarà automàticament al compte dels menors, sense que hagin de fer res.

Paral·lelament, la companyia també endureix les restriccions dels missatges privats entre joves. Els menors de 16 anys ja no en poden rebre i, a partir d'ara, els que en tinguin 16 i 17 tindran l'opció desahabilitada per defecte. Només podran enviar missatges privats si ho marquen expressament a la configuració de l'aplicació.

L'objectiu és ajudar a millorar els hàbits de consum d'internet entre els joves i fer-los conscients dels riscos que comporta compartir material a la xarxa. De fet, TikTok ha afegit més restriccions per als menors: no poden posar els seus vídeos per descarregar i, quan en pengin, l'aplicació els recordarà que poden decidir qui volen que els pugui veure. Els comptes d'entre 13 i 15 tindran deshabilitada l'opció de compartir-los amb tothom.

Ja fa temps que la companyia permet als menors convertir el seu compte en privat.


La protecció dels menors

TikTok ha anat implementant mesures per als menors com a resposta a les nombroses crítiques per l'ús de l'aplicació. Tot i que l'accés està restringit a majors de 13 anys, hi ha molts nens i nenes més petits que el fan servir. Alhora, la xarxa social no ha fet un gran esforç per frenar el ciberassetjament.

A Itàlia, la mort d'una nena de 10 anys per un repte viral de la xarxa va alertar d'aquesta problemàtica. 

Per altra banda, hi ha preocupació per la privacitat, ja que TikTok té l'obligació de facilitar totes les dades al govern xinès, sense garanties que protegeixin els usuaris.

ARXIVAT A:
Xarxes socials Tecnologia
Anar al contingut