Toc de queda als nens xinesos: prohibit jugar a videojocs a la nit

El govern xinès aplicarà mesures per restringir el temps i els diners que es destinen a jugar amb mòbils i ordinadors, pel risc d'addicció

Actualitzat

El govern xinès ha decidit imposar un toc de queda als menors de 18 anys perquè no puguin jugar a videojocs entre les 10 de la nit i les 8 de matí.

És una de les mesures per restringir el temps i els diners que els adolescents dediquen a jugar amb ordinadors i mòbils, una afició que preocupa les autoritats xineses pel risc d'addicció i problemes de salut, com ara la pèrdua de visió.

A més, s'aplicarà un límit d'una hora i mitja de consum els dies feiners i de tres hores els festius i vacances.

També es limiten els diners que es poden destinar als videojocs. Entre els 8 i els 16 anys, no es poden sobrepassar els 200 iuans mensuals (25 euros) i entre els 16 i els 18 anys es poden gastar fins a 400 iuans mensuals (50 euros).

 


Identificació personalitzada

Per portar a la pràctica aquestes mesures, caldrà un sistema d'identificació personalitzat. De fet, el principal operador de videojocs xinès i del món, la plataforma Tencent, ja aplicava algunes restriccions, responent a la pressió de pares i governs. Tencent és propietària, entre d'altres, del popular joc "Fortnite".

 

L'any passat, l'Organització Mundial de la Salut va catalogar com a trastorn mental l'addicció als videojocs.

El neurocientífic Diego Redolar, professor de Salut de la UOC, distingeix els videojocs dels jocs relacionats amb les apostes, que considera més perillosos:

"Estem parlant d'una dimensió molt vinculada al que en neurociència anomenem "sistema nerviós del reforç", a la part de motivació i que pot induir a l'adicció".

 

El professor Redolar també ha explicat a Catalunya Ràdio que el problema important és excedir-se en el temps, però que els videojocs tenen aspectes positius:

"En els videojocs d'acció tenim evidències que faciliten les diferents activitats cognitives. Són bons per a l'atenció, per a la capacitat visual espacial, i per a diferents funcions cognitives i poden generar canvis positius en el cervell".

La Xina és el segon consumidor de videojocs del món, darrere dels Estats Units. Els experts creuen hi ha influït la moratòria de nou mesos per a les noves plataformes que va aprovar l'any passat.

ARXIVAT A:
TecnologiaXinaVideojocs
Anar al contingut