#TodasSomosLaura: el rebuig a la violència contra les dones a la xarxa
- TEMA:
- Policial
Les xarxes socials s'han convertit en el lloc on es recullen nombroses mostres de condol per la mort de la Laura Luelmo. També de denúncia. Les etiquetes #TodasSomosLaura i #LauraLuelmo s'han tornat tendència com a expressió de dolor i rebuig després que el seu cos es va trobar a El Campillo, a Huelva.
Laura Luelmo tenia 26 anys. Treballava des de feia poc de professora en un institut de Nerva, a pocs quilòmetres d'El Campillo, on s'acabava d'instal·lar, procedent de Zamora. La seva passió era dibuixar i fer il·lustracions.
L'últim tuit que va publicar va ser el 8 de març, Dia de la Dona Treballadora. Aquella piulada, amb un dibuix fet per ella mateixa, s'ha convertit ara en un símbol de la lluita contra el masclisme.
Fa gairebé quatre anys, el 14 de gener de 2015, la Laura va fer un retuit que expressava la preocupació per com la por a ser víctimes de la violència masclista coarta les dones a poder actuar lliurement.
Moltíssimes persones han piulat a Twitter en record de la Laura, en solidaritat amb la seva família i han fet servir la xarxa per denunciar la violència contra les dones.
Algunes polítiques també s'han identificat amb el moviment #LauraSomosTodas:
Periodistes i famosos també han emès el seu missatge de consternació.
Dimecres a la tarda, Laura Luelmo va sortir a córrer i ja no se'n va saber res més. Fins ahir, quan la van trobar morta. Aquest dimarts ha estat detingut un veí seu com a presumpte assassí, un home amb diverses condemnes, una per l'assassinat d'una dona.
- ARXIVAT A:
- Policial Xarxes socials Violència masclista