Juan Carlos a la deixalleria municipal de Miguelturra (EFE/Jesús Monroy)

Torna 63.000 euros amagats en una tele per reciclar a Ciudad Real: "Era la meva obligació"

Juan Carlos treballa a la deixalleria municipal de Miguelturra, a Ciudad Real, on una dona va portar diversos aparells vells
EFE/Redacció Actualitzat

El Juan Carlos es treu importància quan algú el felicita per haver tornat els més de 63.000 euros que va trobar dins d'un televisor vell que una dona va portar a reciclar a la deixalleria municipal on ell treballa, a Miguelturra, a Ciudad Real. "No he fet res que no faria qualsevol funcionari, una obligació i un deure", assegura.

El treballador de les instal·lacions municipals va atendre una dona que va portar diverses caixes, que incloïen aparells electrònics com telèfons, impressores i un rúter, a més del televisor. Com fa cada dia, després es va posar a separar els residus i es va emportar una bona sorpresa.

"Dins d'un petit televisor no hi havia l'aparell corresponent, sinó un munt de bitllets d'euros, separats per feixos i dins de bosses."

Juan Carlos explica que el primer que va fer és comprovar si eren bitllets de debò o si eren falsos o d'algun joc infantil. Quan va veure que eren de curs legal, va avisar la policia local "perquè miressin les càmeres de seguretat per intentar identificar la persona que ho havia portat".

Una imatge de les instal·lacions on van trobar els 63.000 euros

A partir d'aquí, el cas es va posar en coneixement de la Guàrdia Civil, que va ser la responsable d'identificar la dona i entregar-li els diners, com a legítima propietària. 

"El principal mèrit el té la Guàrdia Civil", diu Juan Carlos, que considera que només ha fet "el que havia de fer"

 

Reconeixement públic

L'Ajuntament "s'enorgulleix de tenir uns treballadors així de compromesos amb el servei públic", ha destacat l'alcalde, Luis Ramón Mohíno, que ha volgut reconèixer l'honradesa d'aquest operari, així com la ràpida intervenció de la Policia Local i la Guàrdia Civil, que han fet possible que els diners amagats hagin tornat als seus propietaris legítims.

L'alcalde ha dit que Juan Carlos ha demostrat "ser un gran professional i actuar de manera exemplar", que mereix el reconeixement públic i s'ha mostrat convençut que qualsevol altre treballador municipal hauria actuat de la mateixa manera.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut