Torna Eurovisió: el top 5 de l'edició de 2021 segons les cases d'apostes
- TEMA:
- Festival d'Eurovisió
El Festival d'Eurovisió torna aquest dissabte, després que no es pogués celebrar l'edició de l'any passat per culpa de la Covid-19. Rotterdam és la ciutat holandesa que acollirà la cerimònia a l'estadi Alhoy.
El candidat espanyol és el murcià Blas Cantó amb "Voy a quedarme". Una cançó que l'exintegrant del grup Auryn va escriure després de la mort del seu pare, per un càncer, el maig del 2020, i va gravar poc abans de la mort de la seva àvia, víctima de la Covid, el desembre del mateix any.
"Ella segueix sent l'amor de la meva vida", va dir durant la gala de selecció de la cançó que representaria Espanya. I és que "Voy a quedarme" és un homenatge a la seva àvia.
Aquest videoclip, però, ha portat polèmica en el món eurovisiu. Un programa noruec va haver de demanar disculpes al cantant després de les crítiques dels seus comentaristes.
Més enllà de titllar la cançó d'"avorrida", "paròdica" o "sobredimensionada", el que més va disgustar a Cantó van ser els comentaris sobre la seva àvia:
"Hi ha una història al darrere. Ell va perdre a la seva àvia per culpa de la Covid... Potser serà ella la que vindrà (a la gala final)".
El top 5 a les cases d'apostes, el nou oracle d'Eurovisió
A poques hores de l'inici de la gala final del festival, tots els ulls estan posats en les cases d'apostes, que l'any passat van encertar la victòria del candidat holandès Duncan Laurence -- qui aquesta nit de dissabte no podrà actuar en persona després de donar positiu per coronavirus.
La gran favorita de l'edició 2021 és Itàlia amb la banda de rock Måneskin i el tema "Zitti e buoni". Un grup procedent de Roma que, inesperadament, va guanyar la 71a edició del Festival de Sant Remo i que, sense pensar-s'ho, van acceptar representar el seu país amb aquest tema rock i metall industrial. Tant la lletra com la duració de la cançó han hagut de ser lleugerament modificats per adaptar-se a les normes d'Eurovisió.
La segona en el rànking és Barbara Pravi, representant de França, que vol aconseguir la victòria amb "Voilà", una chanson intimista, plena de sentiment amb un final creixent de força interpretativa. Aquest tema s'ha fet conegut a Espanya per formar part de la banda sonora del documental de Rocío Carrasco a Telecinco.
Destiny és la representat de Malta, que podria fer història, ja que, si es fa amb el micròfon de cristall, seria el primer cop que una artista aconsegueix guanyar les dues edicions del Festival d'Eurovisió, aquesta i la júnior. Destiny, i la seva admirable veu, una gran posada en escena i una lletra d'empoderament femení, ho vol aconseguir amb "Je me casse".
Qui ha anat pujant la seva popularitat amb força a les cases d'apostes és la candidatura d'Ucraïna. La cançó "Shum", de Go_A, és una de les preferides pels seguidors del festival. Una cançó diferent que fusiona el folclore ucranià amb l'electrònica, escrita totalment en ucraïnès i el títol de la qual significa "soroll".
I en cinquè lloc, una altra cançó popular a Espanya pel mateix motiu que la candidatura francesa. El suís Gjon's Tears i el seu emotiu i delicat "Tout l'universe". A l'inici de l'anunci dels participants d'aquest 2021, Gjon's Tears es va convertir en el primer favorit per guanyar el festival. Tanmateix, a poc a poc, ha anat baixant esglaons fins arribar a la cinquena posició.
Altres candidats que destaquen són Jendrik Sigwarts, representant d'Alemanya amb "I don't feel a hate", una divertida cançó en contra de tots els tipus de discriminació, o els islandesos "Daði & Gagnamagnið" i la seva cançó inspirada en els videojocs dels 80 "10 years", dedicada a l'esposa del líder del grup, amb qui porta una dècada casat.
Espanya actua en la posició número 13
Aquest és l'ordre d'actuacions de la nit:
- Xipre / Elena Tsagrinou - "El Diablo"
- Albània / Anxhela Peristeri - "Karma"
- Israel / Eden Alene - "Set Me Free"
- Bèlgica / Hooverphonic - "The Wrong Place"
- Rússia / Manizha - "Russian Woman"
- Malta / Destiny - "Je Me Casse"
- Portugal / The Black Mamba - "Love Is On My Side"
- Sèrbia / Hurricane - "Loco Loco"
- Regne Unit / James Newman - "Embers"
- Grècia / Stefania - "Last Dance"
- Suïssa / Gjon's Tears - "Tout l'Univers"
- Islàndia / Da∂i Freyr og Gagnamagni∂ - "10 Years"
- Espanya / Blas Cantó - "Voy a querdarme"
- Moldàvia / Natalia Gordienko - "Sugar"
- Alemanya / Jendrik - "I Don't Feel Hate"
- Finlàndia / Blind Channel - "Dark Side"
- Bulgària / Victoria - "Growing Up is Getting Old"
- Lituània / The Roop - "Discoteque"
- Ucraïna / Go_A - Shum"
- França / Barbara Pravi - "Voilà"
- Azerbaidjan / Efendi - "Mata Hari"
- Noruega / TIX - "Fallen Angel"
- Països Baixos / Jeangu Macrooy - "Birth of a New Age"
- Itàlia / Måneskin - "Zitti E Buoni"
- Suècia / Tusse - "Voices"
- San Marino / Senhit - "Adrenalina"
- ARXIVAT A:
- Festival d'Eurovisió Música Televisió