Manifestació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca
Manifestació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

Tornen a augmentar els desnonaments després de 5 anys a la baixa

A Catalunya, els desnonaments han augmentat més del 10,5% i al conjunt de l'estat, el 6,6%, comparats amb els que es feien ara fa un any

RedaccióActualitzat

Després de 5 anys a la baixa, els desnonaments han tornat a augmentar aquest primer trimestre. A Catalunya, més d'un 10,5%. I al conjunt de l'estat, un 6,6% comparats amb els que es feien ara fa un any.

I la xifra és més alta si es tracta de la vivenda habitual. Segons els experts, ja es notava una desacceleració econòmica, i no tant pel coronavirus, perquè només va coincidir amb els últims 15 dies del trimestre.

Amb l'estat d'alarma es van suspendre els desnonaments, però dijous, es van reactivar els processos judicials i es reprendran també els desnonaments que s'havien paralitzat per la suspensió dels terminis processals.

Els col·lectius de defensa de l'habitatge i el lloguer es temen el pitjor i aquest divendres han reclamat al Congrés que hi facin alguna cosa.

Ell portaveu del Sindicat de Llogaters a Catalunya, Jaime Palomera, ha presentat "un paquet de mesures per fer front a la crisi social i econòmica que s'apropa" i que el Sindicat espera que siguin ateses, ja que "és hora de fer polítiques valentes i protegir els drets de la majoria social":

"Tenen vostès que decidir. decidir si donaran llum verda de nou a una ona de desnonaments terrible, fins i tot pitjor que la que vam viure el 2008 o si aquesta vegada prioritzaran els drets de les famílies treballadores"

 

 

 

Colau demana prorrogar la moratòria de desnonaments de persones vulnerables

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat prorrogar la moratòria de sis mesos per a desnonaments per impagament de lloguer de persones vulnerables, a causa de la Covid-19, com reclama la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).

"Com a mínim fins que s'impulsi un pacte estatal d'habitatge, que eviti l'especulació i promogui habitatge de lloguer assequible."

Per l'alcaldessa, que és una de les fundadores de la PAH i va ser durant anys la seva portaveu, allargar la moratòria de desnonaments de famílies vulnerables és "una demanda de mínims".

 

Persones desnonades marxant de casa seva

 

ERC proposa reconvertir hotels i pisos turístics i condonar lloguers

Reconvertir els habitatges d'ús turístic a socials, els hotels en residències d'ancians, d'estudiants o habitatges dotacionals i condonar el pagament del lloguer d'habitatges socials de Barcelona són algunes de les mesures que el grup municipal d'ERC proposa en el pla "Impulsem el dia següent".

El president del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, va presentar dijous els eixos d'actuació d'aquest programa perquè la ciutat surti de la crisi de la Covid-19, elaborat pels regidors i consellers de districte republicans.

El document presenta els 10 reptes bàsics que el grup municipal ja ha traslladat a la Taula de Ciutat i a les taules sectorials.

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut