Tornen els vols directes entre Barcelona i Pequín: es recuperarà el turisme xinès?
- TEMA:
- Turisme
El sector turístic català està d'enhorabona. A partir d'aquest dijous 1 de juny Barcelona i Pequín tornen a estar connectades a través d'un vol directe que ofereix la companyia Air China.
L'aerolínia xinesa ja operava aquesta ruta entre les dues ciutats abans de la pandèmia, però amb les restriccions la va suspendre. Ara, tres anys després, torna a estar operativa tant en la temporada d'estiu com d'hivern. Per a la companyia, recuperar aquesta destinació suposa l'inici de la reactivació de més vols directes entre Barcelona i la Xina.
De moment, Air China ofereix tres freqüències setmanals, dimarts, dijous i dissabtes, i compta amb 28 places de primera classe i 199 de classe turista, amb un preu aproximat de 1.000 euros per trajecte.
Ara l'aeroport de Barcelona - el Prat té tres rutes directes amb Àsia, de les set que tenia el 2019. S'han recuperat també els vols a Seül i Singapur, però encara falta recuperar els vols a destinacions com Xangai o Hong Kong. En total, l'Aeroport de Barcelona controlarà aquest estiu 46 rutes internacionals.
El client xinès es gasta 2.277 euros, de mitjana
Per entendre el que suposa la reobertura de la ruta aèria entre la Xina i Catalunya, l'any 2019 van arribar més de 350.000 turistes xinesos, molts menys que francesos, alemanys o britànics, però, en canvi, es van gastar una mitjana de 2.277 euros per persona, gairebé el triple que un turista alemany. A més, és el turista que més diners es gasta en compres, uns 1.000 euros, en tota la seva estada.
Aquest any s'espera que l'arribada de turistes estrangers s'acosti als nivells d'abans de la pandèmia, però també que gastin molt més. De moment, fins a l'abril, han visitat Catalunya uns 4,3 milions de turistes internacionals, un 45% més que l'any passat. Segons l'INE, s'hi haurien gastat pràcticament 4.500 milions d'euros, també més que l'any anterior, però encara una mica per sota del 2019.
Sí que han gastat més al conjunt d'Espanya: els 21 milions de turistes que han arribat fins a l'abril s'han gastat aquí gairebé 26.000 milions d'euros, molt per sobre del que es gastaven abans de la pandèmia.
Un client important pels hotelers
Abans de la pandèmia, el xinès va ser el 9è mercat a Barcelona, amb una quota del 2%. No és el turista que més visita la ciutat en quantitat, però el sector turístic en destaca la qualitat.
Per tant, en ple debat sobre la massificació turística, Turisme de Barcelona creu que el visitant xinès és molt interessant. "És un perfil sensible amb la cultura, la gastronomia i que fa una despesa alta, atributs importants perquè sigui un perfil per anar a buscar. A més, cal destacar que també hi ha molt turista xinès de negocis", explica Eduard Torres, president de Turisme de Barcelona.
El visitant de la Xina va ser el gran absent l'any passat, quan el turisme es començava a recuperar. Pels hotelers, és un client important. "És un client que viatja sol, en parella, família o amics, d'alt poder adquisitiu i que busca bona gastronomia. És un client atractiu per nosaltres", assenyala Anna Albuixech, directora general d'Ohla Boutique Hotels.
Precisament, aquest hotel està especialitzat en el turista xinès. Té contractats 5 xinesos per personalitzar l'atenció, i evita el número 4 i les flors blanques pels clients supersticiosos. La web i les cartes del restaurant, també estan en la llengua asiàtica.
Els xinesos que visiten la ciutat busquen experiències que combinen la cultura, el luxe i la tecnologia. "Normalment fa estades de deu dies a Espanya. Aquí, visiten la ciutat de Barcelona, Montserrat i Sitges", explica Jacob Ye, de l'Agència de Viatges Sanhe Tours.
- ARXIVAT A:
- Turisme Xina Aeroport del Prat