Quim Torra, al Parlament de Catalunya (ACN/Mariona Puig)

Torra demana ara a la JEC que no l'inhabiliti mentre el Suprem no es pronunciï

El president entén que la seva inhabilitació automàtica és un acte "radicalment nul" que vulnera els seus drets fonamentals
Redacció Actualitzat
TEMA:
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat un escrit a la Junta Electoral Central (JEC) perquè no executi l'acord d'inhabilitar-lo com a diputat.

En un escrit a la JEC que ha presentat aquest dimarts al matí, Torra ha concretat la seva intenció de sol·licitar la mesura cautelaríssima de suspensió de l'acord de la JEC de divendres passat.

Entén que la seva inhabilitació automàtica és un acte "radicalment nul", que vulnera els seus drets fonamentals. Per això, Torra té previst demanar a la sala tercera del Suprem que suspengui cautelarment la decisió de la Junta Electoral.

Mentre no fa aquest pas, demana a la JEC que no executi la seva suspensió automàtica com a diputat, fet que l'inhabilitaria com a president de la Generalitat.

Recordem que divendres, en un ple extraordinari, el Parlament de Catalunya va ratificar Torra com a diputat i com a president després de la resolució de la JEC que ordena executar la seva inhabilitació arran de la sentència del Suprem que el condemna per desobediència.

Escrit, també, d'Esquerra

Per la seva banda, Esquerra Republicana també ha enviat un escrit a la Junta Electoral per demanar que s'aturi l'execució de la resolució que retira la immunitat a Oriol Junqueras mentre el Suprem no es pronunciï.

I això quan la sala penal del Suprem ha de decidir què fa amb Junqueras, després de la sentència del Tribunal de Luxemburg del 19 de desembre passat que li reconeixia la immunitat.

Mentrestant, però, l'eurocambra, obviant la JEC, ja ha reconegut Junqueras com a diputat. El president del Parlament Europeu, David Sassoli, espera que tant Junqueras com Puigdemont i Comín puguin rebre l'acta d'eurodiputat el dia 13.

 

Text íntegre de l'escrit de Quim Torra:

ARXIVAT A:
Quim Torra Tribunal Suprem Oriol Junqueras
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut