Torra demana "serenitat" en la tercera nit d'aldarulls: "Això s'ha d'aturar ara mateix"

En un discurs institucional passada la mitjanit, el president de la Generalitat ha destacat el caràcter pacífic de l'independentisme
Actualitzat
TEMA:
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat "calma i serenitat" mentre als carrers de diverses ciutats catalanes s'hi produïa la tercera nit d'aldarulls en les protestes contra la sentència del procés.

"Sempre hem condemnat i condemnem la violència. No es poden permetre els incidents que estem veient als carrers del nostre país. Això s'ha d'aturar ara mateix. No hi ha cap raó ni cap justificació per cremar cotxes ni per cap altre acte vandàlic."

En un discurs institucional passada la mitjanit, el president de la Generalitat ha destacat el caràcter pacífic de l'independentisme:

"L'independentisme construeix, no destrossa. No va contra ningú, va a favor de tots."

 

"Infiltrats i provocadors"

Ha recordat l'1 d'octubre dient que "vam derrotar l'Estat sense destruir res", i ha demanat que no es caigui en provocacions.

"És així com no perdem la raó. No podem permetre que grups d'infiltrats i provocadors malmetin la imatge d'un moviment de milions de catalans que ha sortit sempre al carrer de manera ferma i serena. No hem de caure en els paranys que ens posin. No volem provocacions. No les tolerarem."

El president Torra ha acabat el seu discurs insistint en la crida a la calma:

"Serenitat, determinació, civisme i no-violència."

Torra ha comparegut en la tercera nit d'aldarulls a diverses ciutats catalanes en protesta per la sentència del judici del procés.

 

La Moncloa: "Una declaració forçada"

Fonts del govern espanyol han reaccionat a la compareixença de Torra i ho han qualificat de "declaració forçada i a remolc de la violència, després de negar-se a condemnar-la durant dies".

La Moncloa considera "lamentable" que el president de la Generalitat no hagi fet cap menció als Mossos d'Esquadra, "que està mantenint l'ordre i treballant per la convivència a Catalunya".

ARXIVAT A:
Quim Torra Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut