Torrent i Maragall es querellen contra l'exdirector del CNI per l'espionatge dels mòbils
Roger Torrent i Ernest Maragall presenten aquest dijous una querella contra l'exdirector del CNI Félix Sanz Roldán i l'empresa israeliana NSO Group, responsable del programa d'espionatge Pegasus, amb el qual es va accedir al telèfon mòbil de tots dos.
La querella detalla que la intrusió va ser entre els dies 29 d'abril i 10 de maig del 2019, just després de les eleccions espanyoles i abans de les municipals i les europees, en què tots dos van tenir nombroses reunions de partit, al Parlament i amb periodistes i representants consulars.
La defensa de tots dos demana diligències a diversos països per aclarir si l'empresa NSO va vendre aquest software al govern espanyol i si el CNI, dirigit per Sanz Roldán en aquest període, és qui el va comprar.
Considera que es tracta d'actes il·legals d'espionatge consumat o intentat, intercepció de comunicacions i intrusió il·legal en dispositius informàtics. Aquesta setmana, la mesa del Parlament també ha acordat presentar denúncia pels fets per aclarir-ne l'autoria.
Denúncia a organismes internacionals
Aquesta mateixa setmana, els dos dirigents catalans han enviat cartes denunciant el seu cas d'espionatge a diferents organismes internacionals de defensa dels drets humans. Han contactat amb el relator especial de Promoció i Protecció del Dret a la Llibertat d'Expressió i Opinió de l'ONU, David Kaye; la comissària del Consell d'Europa per als Drets Humans, Dunja Mijatović, i la secretària general adjunta d'Amnistia Internacional, Julie Verhaar.
D'altra banda, l'aplicació de missatgeria WhatsApp ha confirmat també aquesta setmana que el mòbil del president del Parlament, Roger Torrent, va ser objecte d'un atac l'any passat. La plataforma ha explicat que l'acció es va poder fer a causa d'un error de seguretat que va patir el 2019.
- ARXIVAT A:
- EspionatgeRoger TorrentErnest Maragall