Tota la direcció d'una escola de Sabadell, de baixa després de queixes per "baix nivell"

Les famílies de l'escola asseguren que els alumnes no surten preparats per a la secundària i diuen que se senten menyspreats per l'equip directiu, de qui demanen la dimissió

RedaccióActualitzat

El Departament d'Educació ha hagut de fer-se càrrec de l'escola pública Andreu Castells de Sabadell, després que els tres membres de l'equip directiu han agafat la baixa mèdica aquest dimarts, en un clima de protestes de les famílies del centre.

Un equip d'inspecció s'ha traslladat aquest dimecres al centre per ajudar els docents a organitzar-se mentre es treballa per trobar un equip directiu interí que entomi el lideratge pedagògic i organitzatiu, mentre la direcció estigui de baixa.

"S'ha de garantir la normalitat absoluta a l'escola", ha assegurat Maite Fonts, directora de serveis territorials del Vallès Occidental, des de la mateixa escola.

"A poc a poc treballem per aconseguir trobar un equip directiu interí que entomi el lideratge pedagògic", ha afegit.
 

Les famílies demanen la dimissió de la direcció

El centre acumula queixes de les famílies, que creuen que el nivell educatiu de l'escola és baix i denuncien la falta de preparació dels infants, a parer seu, per a l'etapa de secundària, quan arriben a l'institut. "No estan aprenent mètodes d'estudi per preparar-se els exàmens, ni estan acostumats a tenir deures o a utilitzar una agenda de planificació", assegura l'associació de famílies en un comunicat.

També denuncien una falta de transparència del centre respecte al pla d'estudis. "Quan es demana informació sobre la línia educativa del centre, la cap d'estudis es posa a la defensiva i contesta amb mala educació", diu el text, que afegeix que les famílies tenen un "desconeixement total sobre què fan els seus fills i filles".

A més, asseguren que diversos professors han marxat de l'escola els últims anys "perquè no s'hi sentien a gust" i, entre altres queixes, diuen que se senten "insultats i ignorats de forma reiterada i constant".

Segons ha explicat Maite Fonts, Educació ha escoltat les famílies --des que van tenir coneixement de les queixes, segons diu, abans de Nadal-- i les citarà per mirar d'"intervenir-hi" i "trobar un encaix entre totes les parts". "A poc a poc, l'escola tornarà a tenir un lideratge ferm", ha afegit.


La direcció es defensa

Pel seu cantó, els tres membres de la direcció han emès un comunicat en què destaquen que la baixa l'han prescrit facultatius mèdics a causa de "l'assetjament públic, i també mediàtic, que ha liderat l'AFI del centre des del moment que s'ha erigit com a portaveu de les reclamacions d'algunes famílies de l'escola".

També destaquen que les programacions anuals sempre les ha aprovat el Departament, que creuen que no els ha donat "cap suport" en aquest "moment tan greu". Així mateix, rebutgen "qualsevol tipus confrontació" i defensen el seu "esforç i professionalitat".

"Esperem que la situació es pugui reconduir, pel bé de l'escola, de totes les famílies i, sobretot, pel bé de l'educació dels alumnes", reclamen.

 

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut