Agents portant el fèretre amb el cos d'un dels migrants morts

Tragèdia d'El Tarajal: Demanen entre 28 i 56 anys de presó per als guàrdies civils processats

Les acusacions populars reclamen aquestes penes per a cadascun dels 16 agents implicats en uns fets que van acabar amb la mort de 15 migrants
Redacció Actualitzat
TEMA:
Migracions

Els 16 guàrdies civils processats, entre altres delictes, per homicidi imprudent per la tragèdia d'El Tarajal s'enfronten cadascun a penes d'entre 28 i 56 anys de presó. Són penes que demanen les acusacions populars, com la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR) i les associacions Coordinadora de Barris i Societat Humana.

Els fets van passar el 6 de febrer del 2014, quan els agents van intentar impedir que un grup de persones arribessin a la platja d'El Tarajal, a Ceuta, nedant, segons alguns testimonis, disparant bales de goma i llançant pots de fum. Hi van morir 15 persones.

La Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i la resta de defenses demanen que s'arxivin les diligències.

La Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat atribueix als guàrdies civils un presumpte delicte d'homicidi amb imprudència greu amb resultat de mort, un altre de denegació d'auxili i un més de prevaricació.

Una altra de les acusacions populars, l'associació Coordinadora de Barris, explica a les conclusions provisionals que els guàrdies civils processats, "tot i saber el risc que suposava l'ús de material antidisturbis i la situació de perill de persones en el mar, van disparar 155 bales de goma, cinc pots de fum i 355 salves de fogueig."

Els guàrdies civils esperant els migrants que arribaven nedant


L'Estat vol l'arxivament del cas perquè els migrants no van morir a Espanya

Fa tres setmanes, l'Advocacia de l'Estat va presentar un recurs contra el processament dels 16 agents. Va demanar que aquest afer s'arxivés perquè considerava que els migrants no van morir a Espanya. El cas no està sota jurisdicció espanyola perquè no hi va haver cap mort "al costat espanyol del mar".

Pocs dies abans, la jutgessa havia processat 16 dels guàrdies civils que van participar en aquella actuació. Feia poc més d'un any que l'Audiència de Cadis havia ordenat reobrir per segona vegada la causa judicial. Segons l'Audiència, el jutjat de Ceuta "no va esgotar la investigació" i va tancar el cas sense mirar-se totes les proves ni escoltar tots els testimonis i supervivents.

 

 

ARXIVAT A:
Migracions Judicial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut