Imatge d'arxiu d'una protesta de Comissions Obreres a Burger King
Imatge d'arxiu d'una protesta de Comissions Obreres a Burger King (ACN/Marta Casado Pla)

Treballadors de Burger King a Cambrils denuncien que estan a més de 40°: "És inhumà"

La plantilla de la cadena d'hamburgueseries a la ciutat denuncia que l'aire condicionat no funciona i 11 empleats han hagut de ser atesos per cops de calor

RedaccióActualitzat

L'establiment que Burger King té al barri de Vilafortuny de Cambrils, al Baix Camp, hauria d'estar obert al públic. Però un cartell a l'entrada adverteix que, per motius tècnics, s'ha hagut de tancar.

Des de Setmana Santa que el sistema d'aire condicionat no funciona, i les conseqüències s'han agreujat en els últims dies, tal com denuncien els treballadors.

"Hem estat treballant en condicions que no són legals, són infrahumanes, perquè hem arribat a màximes de fins a 42 graus treballant", assegura un membre de la plantilla, que vol protegir l'anonimat.

"Se'm va ennuvolar la vista, tenia moltes tremolors, i en aquest moment van decidir portar-nos en cotxe a urgències" explica una treballadora afectada. En el seu informe mèdic, hi consta el diagnòstic per cop de calor i insolació.
 

Onze treballadors amb cops de calor 

Segons el representant sindical de la plantilla, entre divendres i dissabte passat, deu treballadors més van ser atesos en centres d'atenció primària. Ara, mentre s'arregla la instal·lació, l'empresa els dona la possibilitat de ser reubicats en altres locals. Una solució que no ha convençut els treballadors.

"Continuo tenint ansietat només pensar a tornar a treballar. Treballes suant la gota, veus els teus companys a punt de desmaiar-se... No et trobes bé, no treballes bé. A sobre, t'exigeixen un ritme ràpid, perquè els clients es queixen que no surten les comandes. No podíem anar ràpid treballant a 42 graus", lamenta la mateixa treballadora.

Entre divendres i dissabte, onze treballadors van ser atesos per simptomatologia compatible amb cops de calor (3Cat)

112 expedients d'Inspecció de Treball per la calor 

Des de Comissions Obreres, el sindicat majoritari, asseguren que fa mesos que adverteixen l'empresa d'aquesta problemàtica. El delegat sindical de CCOO i responsable de prevenció de riscos laborals a Tarragona, Dani Gómez, demana complir la llei: 

"La legislació és molt clara: les temperatures no poden superar els 25 graus. És cert que en una cuina costa mantenir aquesta temperatura, però quan pugen de 33 graus ja és preocupant i s'ha de paralitzar l'activitat."

Aquest no és un cas aïllat a les cuines de molts restaurants en l'època estival. Del maig fins al dia d'avui, la Inspecció de Treball ha rebut 105 denúncies i s'han obert 112 expedients vinculats amb la calor.  

Entre aquestes, hi ha les denúncies de Comissions Obreres cap a aquest establiment i dos més de la Costa Daurada. Inspecció de treball ja n'ha obert un expedient a la cadena de menjar ràpid. Per la seva banda, Burger King no ha respost a la petició per donar la seva versió d'aquests fets.

 

ARXIVAT A:
Precarietat laboralDrets laborals
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut