Els eurodiputats catalans Raül Romeva, Maria Badia i Ramon Tremosa. (Foto: ACN)
Els eurodiputats catalans Raül Romeva, Maria Badia i Ramon Tremosa. (Foto: ACN)
Barcelona

Tremosa i Romeva defensen la carta dels eurodiputats catalans en contra de les amenaces militars

Els eurodiputats catalans Raül Romeva i Ramon Tremosa han sortit aquest dimecres en defensa de la carta firmada per tots dos, la socialista Maria Badia i la diputada del BNG Ana Miranda per demanar la intervenció de la UE davant de les amenaces contra Catalunya.

RedaccióActualitzat
Els eurodiputats catalans Raül Romeva i Ramon Tremosa han sortit aquest dimecres en defensa de la carta signada per tots dos, la socialista Maria Badia i la diputada del BNG Ana Miranda. A la missiva, tots quatre eurodiputats demanaven a la Unió Europea que intervingués davant d'"una sèrie d'amenaces sobre l'ús de la força militar contra la població catalana".

Tremosa ha qualificat la carta com "una iniciativa d'allò més normal" i ha recordat que "fa una setmana que està enviada". Per la seva banda, l'eurodiputat d'Iniciativa, Raül Romeva, ha assegurat en una entrevista a Onda Cero que té la "consciència molt tranquil·la".

El president d'Esquerra i eurodiputat durant la primera part de la legislatura, Oriol Junqueras, que no ha signat la missiva ja que no és parlamentari, ha reclamat a Mariano Rajoy que es comprometi públicament a no ordenar una intervenció militar sobre Catalunya. En un comunicat, el president republicà afirma que "si el temor d'una intervenció militar no està fonamentat, demanem a Rajoy que ho desmenteixi". Junqueras ha lamentat que "cap" representant del govern espanyol, ni del PP ni del PSOE, hagi condemnat les declaracions de l'eurodiputat Alejo Vidal-Quadras i del president de l'Associació de Militars Espanyols, el coronel Leopoldo Muñoz Sánchez.

Qui ha signat la missiva en nom d'Esquerra és l'eurodiputada del BNG, Ana Miranda, que ha explicat que comparteix el contingut de la carta i que defensa "un estat democràtic i de llibertats, on no hi hagi una intervenció militar". Per Miranda "resulten inacceptables les declaracions públiques que insten a l'ús de la violència militar".

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha criticat l'"escalada de declaracions militars" de les darreres setmanes i ha afirmat que "no correspon a la dinàmica d'una campanya electoral parlar de la Guàrdia Civil ni de qui triaran els Mossos d'Esquadra", en referència a les declaracions de Vidal-Quadras i del conseller d'Interior, Felip Puig. Per Navarro, el que va fer Badia amb la carta "és denunciar una part d'aquesta escalada".

Arran d'aquesta carta, l'eurodiputada del PSC Maria Badia ha presentat la seva dimissió com a secretària general dels socialistes espanyols a l'Eurocambra.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut