Torbjørn Thor Pedersen en un trajecte en tren (AFP)

Trepitja tots els països del món sense volar i torna a casa 10 anys després

Torbjørn Thor Pedersen tenia previst completar el viatge en tres o quatre anys amb dos propòsits: viure amb un pressupost de 20 dòlars al dia i passar almenys 24 hores a cada país

El 10 d'octubre de 2013 va començar un viatge que li canviaria la vida. L'objectiu: visitar tots els països del món sense volar. I tot això, amb un pressupost aproximat de 20 dòlars al dia i passant almenys 24 hores a cada país.

El protagonista de la història és el danès Torbjørn Thor Pedersen. Amb 44 anys acaba d'arribar a casa després de 10 anys lluny de la seva terra, la seva parella i la seva família.

"Somiava amb tornar a casa i acabar el viatge des de feia temps. I avui és el dia. Ara bé, també us he de dir que estic ansiós pel que em depara el futur"


El 24 de maig passat va trepitjar les Maldives, el 203è i últim país. Havia completat l'objectiu. Tenia l'opció d'agafar un avió i tornar a casa l'endemà, però va ser fidel als seus principis i va tornar a Dinamarca amb vaixell.

Després de celebrar el nou rècord mundial, que ha estat registrat pel llibre Guinness, Pedersen va anar cap a Malàisia, on l'esperava un enorme vaixell portacontenidors d'uns 1.310 peus d'eslora. En aquest punt va començar l'última gran aventura: el retorn a casa.

Torbjørn Thor Pedersen en el moment de l'arribada a Dinamarca (AFP)

A terra l'esperaven unes 150 persones, entre les quals hi havia la seva família i la seva parella, Le Gjerum, que considera "admirable" el que ha fet en aquests 10 anys. "És molt tossut, i quan té un objectiu al cap, vol assolir-lo". Tot i això, ara vol, i necessita, "una vida junts".

L'espera va ser molt llarga, més del que s'esperava. I és que Pedersen tenia previst trepitjar tots els països en tres o quatre anys, però finalment en van acabar sent més del doble.

El moment més complicat

La pandèmia de la covid el va enganxar a Hong Kong quan tan sols li quedaven nou països per visitar. En aquell moment van sorgir molts dubtes i moltes preguntes: havia de tornar a casa o esperar que tot acabés i completar la llista de territoris?

"Va ser el pitjor moment de la meva vida i el millor a la vegada. Vaig haver de fer front a una situació molt complicada. Va ser molt difícil decidir si havia d'abandonar el projecte quan tan sols em quedaven nou països per acabar"

L'espera va ser el camí escollit per Pedersen, tot i que la decisió va ser molt complicada. Es va instal·lar a Hong Kong durant dos anys, mentre el món s'adaptava a una nova normalitat totalment inusual.

Allà va començar una nova vida. Va fer noves amistats i inclús va arribar a treballar a la Creu Roja de Hong Kong. A més, es va casar virtualment amb la seva parella, que continuava a Dinamarca, D'aquesta manera ella va poder-lo visitar en aquesta regió, que tenia prohibida l'entrada a turistes estrangers mentre durava la pandèmia.

Amb les fronteres obertes i amb una certa normalitat al món, Pedersen va poder sortir de Hong Kong i posar rumb cap a Oceania, on l'esperaven els últims països de la llarga llista.

Torbjørn Thor Pedersen trepitjant noves terres en el seu gran viatge (AFP)


El cas de Graham Hughes

Fa uns anys, el britànic Graham Hughes es va convertir en la primera persona que va visitar els 193 estats membres de les Nacions Unides i diversos territoris d'arreu del món sense volar.

El seu cas també va ser registrat com un rècord Guinness, tot i que l'espera fins a la validació definitiva va ser molt llarga.

La diferència entre el seu cas i el de Pedersen és que Hughes va tornar a casa en dues ocasions abans de completar la llista amb tots els països.

 

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut