Manifestació a Gaza
Manifestació a Gaza
Gaza

Tres palestins morts per trets israelians en una manifestació multitudinària a Gaza

Unes 40.000 persones han demanat el retorn dels refugiats palestins i la fi del bloqueig israelià sobre la franja en el primer aniversari de les anomenades "Marxes pel Retorn"

RedaccióActualitzat

Tres joves palestins han mort aquest dissabte per trets de l'exèrcit israelià en la multitudinària manifestació que commemorava el primer aniversari de les anomenades "Marxes pel Retorn" dels refugiats palestins. Els fets han passat davant la tanca de separació entre Gaza i Israel.

Els morts són dos menors de 17 anys i un jove de 21, segons els serveis sanitaris de la Mitja Lluna Roja palestina. També hi ha hagut gairebé 250 persones ferides, una cinquantena per impacte de munició.

Segons algunes fonts, en la marxa d'avui hi poden haver participat fins a 40.000 persones, que demanaven el retorn dels refugiats palestins i la fi del bloqueig israelià sobre la franja, imposat des del 2007.

A la concentració, els manifestants s'han congregat en diferents punts de la frontera, on alguns grups han llançat pedres, han cremat pneumàtics i han llançat artefactes explosius contra la tanca. No obstant això, la majoria de la gent s'ha mantingut lluny de la línia divisòria.

 

 

A 10 dies de les eleccions a Israel, la tensió torna a ser màxima, en un escenari completament estancat.

De fet, la major part de la regió pateix la mateixa síndrome, després del fracàs de les revoltes àrabs. Els règims, encara més temorosos, han accentuat el control social, especialment el telemàtic.

Des del començament d'aquestes protestes, el març del 2018, almenys 271 palestins han mort per foc israelià, 195 en les marxes i 76 en altres incidents violents, segons xifres de l'Oficina d'Assumptes Humanitaris de l'ONU en els territoris ocupats.

També han mort dos militars israelians, un durant les protestes i un altre en una operació dins de l'enclavament.

ARXIVAT A:
Gaza
Anar al contingut