Barcelona

Tres toreros i l'apoderat de José Tomás defensaran els toros al Parlament de Catalunya

Tres toreros i l'apoderat de José Tomás compareixeran a la Comissió de Medi Ambient del Parlament que debatrà sobre la prohibició de les corrides de toros a Catalunya. Els protaurins han presentat una llista de quinze compareixents, entre els quals els toreros Luis Francisco Esplá, José Miguel Arroyo, "Joselito", ja retirat, i Serafín Marín. Tots plegats opinaran sobre la ILP presentada per grups antitaurins i que pretén posar fi a la celebració de corrides de toros a Catalunya.

Actualitzat
D'altra banda, la tramitació parlamentària de la iniciativa legislativa popular es podria allargar, ja que el Partit Popular, a través del diputat Rafael Luna, ha anunciat que no descarta fer-la passar pel filtre de la Comissió de Garanties Estatutàries, cosa que suposaria un mes d'endarreriment de l'aprovació, prevista per al juliol, quan acaba l'últim període hàbil de la legislatura.

El Parlament va decidir el 18 de desembre passat tirar endavant, en una votació secreta i enmig d'una gran expectació, la tramitació de la iniciativa legislativa popular (ILP) que demana prohibir les corrides de toros a Catalunya. Si finalment la iniciativa d'abolir les corrides de toros s'aprovés, només afectaria la plaça Monumental de Barcelona, l'única on es fan curses de toros de manera regular.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut