Tres víctimes de violació expliquen com els ha decebut la sentència de La Manada

Lídia Cordero, víctima d'una violació: "Els jutges que han dictat la sentència de La Manada, en certa manera, són La Manada."

RedaccióActualitzat

Arran de casos com el de La Manada, moltes dones van trencant el tabú i expliquen les agressions que han patit i la seva decepció amb la decisió judicial.

Jèssica Romeu i Àngela Visser, dues víctimes d'agressions sexuals, expliquen com han viscut el judici i la sentència de La Manada. Van explicar el seu testimoni quan el judici va ser vist per a sentència i ara valoren la decisió dels jutges.

La Jèssica explica que en el moment de la seva violació ella va entrar en xoc, que es va bloquejar, i es pregunta quines opcions tenia la víctima de La Manada:

"Jo, sense crear cap tipus de resistència, a mi em van pegar. I em van deixar la cara feta un cromo. Aquesta noia està demostrant amb uns vídeos tot el que ha viscut. I determinen abús sexual? Que només falta que la violin davant de la teva cara! I què ha de fer? Ha de posar cara de fàstic? I si no sap què fer? Que estem parlant de cinc tios contra una noia!"


L'Àngela explica que a ella no li va semblar correcte la sentència en el seu judici i afegeix que no espera res dels jutjats:

" S'ha de canviar la llei, s'han de canviar els pensaments dels que estan ens els jutjats, perquè no fan la humanització que cal. Jo entenc que han de seguir les lleis, però imagino que tindran fills, no?"

Les dues van viure amb indignació com es va tractar a la víctima durant el procés judicial:

- (Jèssica): "És que és igual com anés vestida, és igual si anava beguda, és igual a quina hora fos, perquè ja podria anar jo superbeguda, podrien ser les tantes de la matinada i podria anar si volgués despullada pel carrer. Ningú té dret a venir i a treure'm... És que jo vaig notar com que em treien la vida."

- (Angie): "Em vaig indignar quan vaig saber que li van posar un detectiu privat només perquè el seu advocat digui 'és que, clar, aquesta noia de 18 anys està prenent unes canyes amb les seves amigues'. Ja, i què? Què ha de fer llavors? S'ha de quedar a casa? De dol? Perquè li ha passat això? A sobre!"

 

Notícia relacionada: L'any 2017 es van presentar 757 denúncies per violació a Catalunya

 

Lídia Cordero, víctima d'una violació, ha explicat aquest dissabte a "El suplement" de Catalunya Ràdio com ha viscut ella aquest judici. Una nit, quan tenia 18 anys, dos homes la van violar quan tornava a casa caminant. Ara fa 32 anys.

Assegura que és positiu que les dones deixin de veure normals algunes situacions que no ho són. I és que són cada cop més les veus que denuncien:

"El silenci sempre protegeix els agressors."

En relació a la sentència de La Manada assegura que no és un cas aïllat:

" La manera de jutjar les agressions sexuals és aquesta. El meu judici, un dels advocats de la defensa dels violadors va dir que si no m'havien fet més mal és perquè no havien volgut."

La Lídia explica que "no entén que hi hagi algú que no entengui que cinc homes follant-se una dona en un replà de l'escala no és violència".

En relació amb el vot particular del jutge, assegura que és còmplice i l'haurien de jutjar per violació:

" Els jutges que han dictat la sentència de La Manada, en certa manera, són La Manada, perquè els nois de La Manada van violar aquesta dona senzillament perquè van poder i aquests jutges han dictat aquesta sentència dient que no n'hi havia per tant perquè han pogut. I el senyor Ricardo Javier González, què els ha dit? Que no hi ha cap tipus de violència, que només els demanava dos mesos per robar el mòbil, aquest senyor és un depravat, i s'ha alineat i està justificant a La Manada i per tant s'ha convertit en un mes dels agressors. A aquest senyor, l'haurien de jutjar per violació."

Cordero assegura que, sense la complicitat d'aquest tipus de senyors, La Manada no existiria i el considera còmplice de l'agressió.

ARXIVAT A:
La Manada
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut