Una vintena dels enterraments de nens i nenes de la cultura chimú que s'han trobat al Perú

Troben al Perú les tombes de 50 infants en un punt de sacrifici ritual de la cultura chimú

Les restes s'han trobat en un suburbi de la ciutat de Trujillo i es creu que els sacrificis es van fer fa més de 600 anys
Redacció
TEMA:
Arqueologia

Un grup d'arqueòlegs peruans han localitzat als afores de la ciutat de Trujillo, al nord del Perú, una cinquantena de tombes amb restes de nens i nenes sacrificats fa més de 600 anys.

Els investigadors creuen que corresponen a sacrificis rituals que feia la cultura chimú, una civilització andina precolombina que va dominar la costa nord de l'actual Perú entre el segle VII i el segle XV.

Cada infant es va enterrar per separat. Al costat de les tombes dels menors s'han trobat restes òssies de dos adults i nou llames, que es pensa que podrien ser una ofrena als difunts perquè els proporcionava aliment, roba i transport. 

Els historiadors creuen que els sacrificis de nens es van fer en un intent d'apaivagar els déus i demanar-los la fi d'una temporada de pluges torrencials (Reuters)

Una de les explicacions que apunten els experts en aquesta cultura andina, és que aquest sacrifici en grup de menors seria una ofrena als déus per demanar que s'aturessin les pluges torrencials i les inundacions que devien assolar la zona. 

Els chimú eren politeistes, adoraven més d'un déu. Però la seva deïtat principal era la Lluna (Shi), a la qual consideraven més poderosa que el Sol per la seva influència sobre les marees i el creixement dels vegetals, i perquè les fases lunars els servien per marcar el pas del temps. 

Era a la deessa Shi a qui dedicaven principalment els sacrificis de nens i nenes a partir dels 5 anys, perquè creien que serien deïficats després de la mort. Durant el sacrifici col·locaven els cossos de les criatures sobre piles de teixits de colors virolats i els feien ofrenes de fruites i chicha (una beguda fermentada derivada del blat de moro).

La principal deïtat dels chimú era la Lluna, a la qual dedicaven els sacrificis rituals d'infants a partir dels 5 anys (Reuters)
ARXIVAT A:
Arqueologia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut