L'Àlex va agafar el llargandaix per la cua per poder-lo capturar
L'Àlex va agafar el llargandaix per la cua per poder-lo capturar (Àlex Aymerich)

Troben i capturen un llangardaix exòtic d'un metre de llarg a Matadepera

L'espècie, un varà del Nil de 4 quilos i mig de pes, es va localitzar a la zona de Cavall Bernat i el va capturar un veí que estudia rèptils i amfibis

RedaccióActualitzat

Un llangardaix de grans dimensions va sorprendre els qui passejaven aquest dimarts per la zona de Cavall Bernat, a Matadepera (Vallès Occidental). L'animal, un varà del Nil, espècie exòtica, va ser capturat per un veí de la zona

L'encarregat de fer-ho va ser l'Àlex Aymerich, que estudia herpetologia, la branca de la zoologia que analitza rèptils i amfibis. El van alertar pel grup de WhatsApp de la comunitat de veïns i es va presentar a la zona preparat per capturar-lo.

Aquest tipus d'animal pot mossegar o donar un cop de cua. L'Àlex el va agafar per la cua i amb l'ajuda d'un pal va mantenir la distància. Quan es va relaxar, li va posar una tovallola al cap per reduir-li l'estrès. 

El varà fa un metre de llarg aproximadament i pesa 4,45 quilos. No portava xip ni identificador.

Un cop capturat el va lliurar als Agents Rurals, que el van portar primer al Centre de Fauna de Torreferrussa i posteriorment al Centre de Recerca i Educació Ambiental (CREAC) de Calafell.

El llargandaix es va capturar a la zona de Cavall Bernat
El llangardaix es va capturar a la zona de Cavall Bernat (Àlex Aymerich)

No és estrany trobar-se'n un

Segons l'Àlex, és habitual trobar diverses espècies de rèptils no autòctones a la muntanya. "Quan es fan grans creixen i és difícil mantenir-los, i hi ha gent que opta per abandonar-los al bosc", explica. 

Des del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), a Masquefa, asseguren que la troballa d'aquest llangardaix no és una anècdota i que al centre hi arriben cada any animals exòtics que han estat alliberats o bé s'han escapat. 

Un cop els entra un animal, miren que estigui sa i apte per viure en captivitat. Se'l queden al centre o bé el retornen al propietari si el reclama, però expliquen que passa poques vegades. Al CRARC hi ha tortugues, serps, cocodrils i llangardaixos. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut