Troben restes fecals en ampolles d'aigua Perrier a França i en destrueixen 2 milions
La contaminació d'aigües subterrànies podria ser la causa dels bacteris detectats
El govern francès ha decretat la destrucció de 2 milions d'ampolles d'aigua amb gas Perrier després d'haver-se detectat bacteris "d'origen fecal" en algunes unitats. L'ordre l'ha donat la Direcció General de Salut (DGS), que ha prohibit a l'empresa Nestlé, propietària de la firma a França, continuar captant aigua del pou de Vergèze dans le Gard, a prop de Nimes, a Occitània, fins a nova ordre.
Se sospita que l'origen de l'incident és la contaminació de les aigües subterrànies de les quals s'abasteix la companyia. Nestlé assegura que l'incident es va produir després d'un episodi "de fortes pluges".
Nestlé Waters France, la filial de la multinacional agroalimentària, ha hagut de destruir, "per precaució", tots els lots fabricats entre el 10 i el 14 de març a la planta que té en aquesta zona, "davant la incertesa dels riscos sanitaris vinculats a la qualitat de l'aigua mineral natural", ha explicat en un comunicat la DGS. Uns lots que ocupaven "centenars de palets" i que eren als magatzems.
Segons ha informat la prefectura de Gard, la contaminació dels pous de captació "per uns gèrmens d'origen fecal" s'hauria produït a partir del 10 de març i hauria durat uns quants dies, i per això demanen a l'empresa que no embotelli més aigua d'aquesta font fins que s'hagi resolt l'incident.
Nestlé, investigada per fer servir tractaments prohibits
L'empresa, que també és propietària d'altres marques d'aigua com Vittel, Contrex i Hépar, que provenen de fonts situades als Vosges, està sota sospita des del gener, quan va admetre haver fet servir tractaments prohibits en algunes de les seves aigües minerals, com la desinfecció amb llum UV o la filtració amb carbó activat, per garantir-ne un consum sense cap risc.
Arran d'això, s'han reforçat els controls sanitaris sobre l'empresa i s'han tancat totes les fonts de captació d'aigua mineral natural que no s'han considerat "potables per al tractament", tant als Vosges com al Gard, perquè "s'havien explotat de manera fraudulenta", segons va explicar la DGS:
"La verificació dels criteris de qualitat microbiològica i química s'havien fet amb tractaments prohibits, que l'empresa explotadora havia dissimulat."
Nestlé a França també és propietària d'altres marques d'aigua embotellada, com San Pellegrino i Aqua Panna.
- ARXIVAT A:
- SalutAlimentacióFrança