El gripau capturat en un parc natural de Queensland, fa una setmana, a Austràlia (Reuters)

Troben Toadzilla a Austràlia, un gripau gegant d'una espècie invasora

Pesa 2,7 quilos, 50 grams més que el rècord anterior que consta al Llibre Guinness, i l'han sacrificat perquè aquesta espècie és una plaga a Austràlia
Redacció Actualitzat
TEMA:
Medi ambient

Fa una setmana Kylee Gray, guarda del parc nacional de Conway, a l'estat de Queensland, al nord-est d'Austràlia, va trobar al bosc un gripau molt més gran de l'habitual i el va capturar.

Ella i els seus col·legues el van portar a l'oficina i el van posar a la bàscula: pesava 2,7 quilos, més de 5 vegades el pes habitual d'aquests animals quan són adults i a més van descobrir que, segons el Llibre Guinness dels Rècords, era el més gran mai trobat.

L'anterior, que havia pesat 2,65 quilos, era un exemplar descobert el 1991 a Suècia, que encara és el que consta a la web del Guinness com el més gran.


"Toadzilla"

Gray ha explicat per què l'han acabat anomenant Toadzilla --"toad" és "gripau" en anglès--, per la similitud que li han trobat amb el monstre japonès que ha fet carrera al cinema nord-americà, Godzilla:

"Ens vam plantejar posar-li el nom de Connie, pel nom del parc nacional de Conway, però, al final, tothom li ha acabat dient Toadzilla, així que aquest és el nom que li ha quedat."

Gray ho ha explicat aquest divendres a la cadena australiana ABC, que ha destacat les mides monstruoses de l'animal:

"Els guardes forestals es van sorprendre quan van trobar aquest gripau de canya gegant a les profunditats de la selva tropical del parc nacional de Conway."

 

Després de documentar-lo adequadament, els guardes van sacrificar el gripau i van donar el cos al museu de Queensland.

Una plaga introduïda el 1935 per fer front a una altra plaga

El motiu del sacrifici és que el gripau comú o gegant, també conegut com a gripau de canya, una espècie els animals adults de la qual acostumen a pesar gairebé mig quilo, és considerat una plaga a Austràlia.

Originària d'Amèrica central i del sud, la van introduir al nord-est d'Austràlia el 1935 perquè s'alimenta dels insectes que malmeten la canya de sucre, i per això també porten el nom de "de canya".

Però, com que es reprodueix amb molta facilitat i a Austràlia no hi ha cap depredador que se'l mengi, perquè és molt verinós, des de llavors s'ha estès des de les plantacions de canya de la costa.

Barry Nolan, responsable dels guardes del parc de Conway, ha explicat que una de les feines que tenen encarregades és precisament trobar-los i eliminar-los:

"Una femella de gripau pot pondre uns 35.000 ous; per tant, té una capacitat de reproducció bastant sorprenent."

La guarda Kylee Gray amb el gripau gegant, fa una setmana al parc de Conway, al nord-est d'Austràlia (Reuters)

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut