Troben una llagosta rosa en un jardí: veure-les és més probable del que pensem
Un home de 65 anys troba una llagosta d'aquest color mentre cuidava el seu jardí, a Gal·les, una aparició que no seria tan estranya com sembla si les busquéssim més activament
Mentre cuidava les flors del seu jardí, Gary Phillips, un gal·lès de 65 anys, va notar com alguna cosa petita i brillant destacava entre la gespa. En apropar-se va quedar sorprès: era una llagosta de color rosa.
L'home, que és un fotògraf aficionat, no va dubtar a agafar la càmera i fer-li algunes fotografies per capturar aquell exemplar tan poc comú, segons ha compartit amb la BBC.
"Vaig haver de centrar-me bé en el que havia vist i em vaig adonar que era una llagosta rosa, un exemplar que vaig pensar que havia de ser estrany."
Com se'n poden veure?
Malgrat siguin poc freqüents de veure, les llagostes roses no són una aparició tan estranya com sembla.
Tot i que alguns experts diuen que només tenim un 1% de possibilitats de veure-les al llarg de la nostra vida, Paul Hetherington, expert en insectes de l'ONG Buglife, assegura a la BBC que si no en trobem més sovint és perquè no les busquem activament:
"Si les busqueu de prop a qualsevol prat, les possibilitats de veure-les són realment molt altes."
Aquesta troballa es va fer a Llandegfan, Anglesey, una localitat de Gal·les, però no és la primera vegada que es troba un exemplar d'aquest color. Al maig ja se'n va veure una a Texas, als Estats Units.
El resultat d'una mutació genètica
En tot el món existeixen unes 10.000 espècies de llagostes o saltamartins. Normalment, solen ser de colors poc vistosos, verds o marrons, que els permeten camuflar-se entre la vegetació.
No obstant, a causa d'una mutació genètica, algunes poden tenir colors més extravagants, com és el cas de les llagostes rosades. Aquest color es deu a un gen recessiu que es pot transmetre a través de generacions successives. Es coneix com a eritrisme i provoca massa pigment vermell i no prou de negre.
Aquest fet fa que no puguin passar desapercebudes per als depredadors i per això no sobreviuen molt temps. Tot i això, les temperatures càlides que estem vivint recentment fan que augmenti la seva esperança de vida i, per tant, la probabilitat de veure-les és més alta.
- ARXIVAT A:
- Medi ambientRecerca científica