Charlestone

Troben una web amb un manifest i imatge del presumpte autor de la massacre racista de Charleston

La web mostra, amb un disseny molt senzill un enllaç a nombroses fotos de Roof i un altre apartat amb un manifest

RedaccióActualitzat

Una web amb el nom de "Last Rodhesian" publica imatges de Dylan Roof, l'home acusat de matar nou persones negres en una església de Charleston.

La web mostra, amb un disseny molt senzill un enllaç a nombroses fotos de Roof i un altre apartat amb un manifest. En el text s'explica la decisió del presumpte assassí:

"No tinc elecció. No estic en disposició d'anar sol al gueto i lluitar. He escollit Charlestons perquè és una ciutat històrica en el meu estat i a més té la major proporció de negres per blancs del país. No tenim skinheads, ningú del Ku Klux Klan, ningú fa res excepte parlar per internet. Bé, algú havia de tenir la valentia de portar-ho al món real i aquest havia de ser jo."

En el text també fa una llista de col·lectius com els jueus, els negres ( aqui anomena reiteradament negroes, una paraula molt ofensiva als Estats Units), els hispans i els asiàtics. El manifest, ple de tòpics racistes, qüestiona la identitat dels jueus i la intel·ligència dels negres, entre d'altres.

No està clar si el mateix Dylan Roof va escriure aquestes paraules o va pujar les fotos. La web es va registrar el febrer d'aquest mateix any i s'ha descobert gràcies a dos usuaris de twitter i el diari "The New York Times" ha confirmat que és autèntica.

En les imatges es pot veure Roof amb figures d'esclaus d'un museu dels Estats Units, amb pistoles, amb una bandera confederada i cremant-ne una altra d'americana.

 

També es pot veure Roof en una platja amb el text 1488 escrit a la sorra. Aquestes xifres fan referència a dos missatges nazis: 88 es tradueix per la frase "Heil Hitler" (la vuitena lletra de l'alfabet és la H). 14 són les paraules d'una cita del fundador del partit nazi dels Estats Units: "We must secure the existence of our people and a future for white children" (Hem de garantir l'existència del nostre poble i un futur per als nens blancs).

 

El nom de la web fa referència a Rodhesia, l'actual Zimbabue, que durant anys va tenir un règim d'apartheid i supremacia blanca.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut