Donald Trump (Reuters)
Donald Trump (Reuters)

Trump amenaça de retirar els ajuts als països que votin contra la seva política exterior

Actualitzat

Aquesta tarda s'ha visualitzat de forma molt clara l'aïllament dels Estats Units en l'escena internacional. L'assembea general de l'ONU ha votat una resolució que critica la decisió de reconèixer Jerusalem com a capital d'Israel. Finalment, 128 països hi han votat a favor i només els Estats Units, Israel i set països més ho han fet en contra. Washington s'ha quedat sol, tot i haver llançat una amenaça als seus aliats. Els ha dit que no poden aprofitar-se dels diners dels nord-americans i després votar en contra seu a l'ONU. 

"Donem milions de dòlars a països i llavors voten contra nosaltres. Mirarem què fan. Que votin contra nosaltres, estalviarem diners. Ens és igual."

I ha afegit:

"Això ja no és com abans, quan podies votar contra nosaltres i els havíem de pagar milions i ningú sabia què en feien."

Fins ara, l'administració Trump s'havia desentès del món per voluntat pròpia. Ara sembla que passa a l'ofensiva amb política meditada per castigar tot aquell que el contradigui.

L'aïllament de Washington ja va quedar clar dilluns, quan es va quedar sol al Consell de Seguretat vetant una resolució que li demanava retirar el reconeixement de Jerusalem com a capital d'Israel. 

Trump no ha aconseguit gaires suports en la votació d'avui. I això que la seva ambaixadora ha enviat cartes inèdites amençant-los a tots. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut