Tijuana. Frontera entre Mèxic i els EUA (Reuters)

Trump amenaça de tancar la frontera la setmana que ve si Mèxic no frena les migracions

La mesura podria tenir un impacte econòmic de milers de milions de dòlars

RedaccióActualitzat

Trump amenaça Mèxic de tancar la frontera la setmana que ve si no frena l'arribada de migrants de Centreamèrica per demanar asil. La mesura podria tenir un impacte econòmic de milers de milions de dòlars.

El president dels Estats Units torna a la càrrega per l'entrada d'immigrants a través de la frontera amb Mèxic, aquest més de març han arribat 100.000.

La mesura vol posar pressió a Mèxic perquè controli el flux de persones que entren il·legalment als Estats Units tot i que podria impedir el pas de milions de persones que travessen la frontera de manera legal i limitaria milers de milions de dòlars en comerç entre Mèxic i els Estats Units.

La nova declaració de Trump ha causat preocupació entre els que es preparen per travessar la frontera a llocs com Ciudad Juárez o El Paso. El president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, ha dit que no pensa començar una discussió amb Trump al voltant de la frontera.

 

Trump va tancar l'administració nord-americana durant 35 dies, el "shutdown" més llarg de la història dels Estats Units davant la negativa demòcrata per autoritzar 5.000 milions de dòlars per a la construcció del mur amb Mèxic.

ARXIVAT A:
Trump Migracions
Anar al contingut