Trump demana diners per al mur de Mèxic a canvi de protegir els "dreamers"

El president dels Estats Units ha demanat 18.000 milions de dòlars per al mur de Mèxic a canvi d'un acord per continuar protegint els nois que van arribar a territori nord-americà com a nens
Redacció Actualitzat

Nova proposta controvertida del president dels Estats Units, Donald Trump. La Casa Blanca demana al Congrés 18.000 milions de dòlars en un termini de deu anys per dedicar-los, bàsicament, al mur que ha de fortificar la frontera entre els Estats Units i Mèxic.

Aquesta seria la condició de la Casa Blanca per revertir una altra decisió polèmica que va anunciar al setembre: la de posar fi a un dels programes destacats de l'era Obama, el DACA, que protegia de la deportació els nois que van arribar a territori nord-americà com a nens, els anomenats "dreamers".

Les negociacions comencen la setmana que ve i es preveuen dures. De moment, 14.500 joves han perdut la protecció del DACA fins ara i, si no hi ha acord, mil persones més perdran aquesta protecció cada dia, a partir del 5 de març.

Els 18.000 milions de dòlars es destinarien a construir trams nous del mur de Mèxic i a reforçar-ne alguns que ja hi ha.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut